Aktywne Wpisy
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
DrakkainenV +158
XDDDD
Pomożecie?
#avr #mikrokontrolery #c #arduino #programowanie #robotyka #atmega #atmel
Wbrew pozorom konwerter, a programator to dwie różne rzeczy. Usuń bootloader z głównego mikrokontrolera, a zobaczysz różnicę. Oh wait, nie możesz tego zrobić, bo do tego potrzebny jest programator. xD
@KarmazynowyAstrofizyk: To
Due ma programator z debuggerem ale żadne arduino a avrem go nie ma.
Nadal się jednak nie zgadzam z tym, że Arduino IDE jest złe na początek ;)
Płytkę więc pewnie kupię też jakiegoś gołego scalaka. Pytanie jednak który wybrać i jakue są rodziny tych układów bo nie wiem w którą gałąź pójść (
AVR na początek to bardzo dobry wybór z racji stosunkowo prostej budowy. Pozwoli Ci poznać architekturę i obsługę mikrokontrolera. Wg mnie na początek nie ma sensu porywać się na bardziej złożone mikrokontrolery bo zatoniesz w gąszczu ustawień, przez co się zniechęcisz.
Jeśli zdecydujesz się na AVR to starczy Arduino. To jak pisał @Analityk, wykorzystaj Atmel Studio, programatora nie musisz nawet kupować, wystarczy, że hex (w uproszczeniu Twój