Wpis z mikrobloga

@planszowe_pl: Ja na razie nic nie sądzę. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Jest szansa na większe wsparcie rodzimego rynku. Szkoda mi nieco Galakty, bo przez to ich drogi z FFG mogą się rozejść na rzecz Rebela.
  • Odpowiedz
@Trixie: Zabijanie linii produktów i mi się nie podoba, ale rynek mamy jaki mamy. Nie ma na nim wiele miejsca na ambitniejsze gry, więc po części to wina nas samych. Opóźnienia chyba zwykle wynikały z druku międzynarodowego niezależnego do Galakty, ale mogę się mylić. Błędów w tłumaczeniach nic nie usprawiedliwia.
  • Odpowiedz
@Jednobrewy

Zabijanie linii produktów i mi się nie podoba, ale rynek mamy jaki mamy. Nie ma na nim wiele miejsca na ambitniejsze gry

Tylko, że to jest błędne koło, bo wiedząc, że może nie byc wersji pl, gracze często kupują wersje eng
  • Odpowiedz
@Trixie: Prawda, błędne i szaleńcze koło. Do tego w sumie marne wsparcie sceny turniejowej, co dla mnie jest akurat bardzo istotne. Teraz na przykład wyszła L5K i zastanawiam się jak szybko umrze.
  • Odpowiedz
@Jednobrewy: juz umarla w polskiej wersji, ogloszenia o sprzedazy sa teraz ze 3 core sety pl mozna za ~220-230 dostac. Mi na szczescie udalo sie sprzedac szybko cs ( mialem angielska wersje) i anulowac preordery 1 cyklu.

Aczkolwiek ja sprzedawalem nie z winy galakty ale tego ze gra jest conajwyzej srednia

i co by nie mowic to akurat w przypadku naszego kraju i sceny galakta ratowala organizacja rankingow :) Bez
  • Odpowiedz
@pax_psychicae: przehajpowane, to juz bardziej planszowka nizli karcianka., W teorii mechanika fajna itd ale fun z gry niewielki ( z ekipy znajomych ktorzy kupili po 3cs i 1 cykl to moze 1 czy tez 2 jeszcze zostalo z kartami albo checia do grania dalej na 10-12 osob )
  • Odpowiedz