Wpis z mikrobloga

https://www.reddit.com/r/gwent/comments/7u104j/leaked_upcoming_patch_in_cn_server/

Mam szczerą nadzieję że to jest jakiś bardzo słaby żart....( ͡° ʖ̯ ͡°)

*Iorveth Meditation: Force 2 unit on the same row to duel - banalnie prosty do ogrania

*Tremor: Do not spawn lesser guardian - to jest akurat bardzo dobra zmiana

*Summoning Circle: can not spawn CA spies. - no chyba kogoś #!$%@?ło - jakby coinflip nie był dostatecznym problemem? Zostanie 5 miejsc na srebrne karty bo granie bez szpiega to będzie samobójstwo

*Cirl Nova: strengthen to 22 instead of 25 - jak ktoś będzie tłumaczył że to jest nerf to jest niezłym trollem ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

18.CA spies: the same abilities trigger after 1 turn - a tego to już nie ma co komentować bo ręce opadają.

Jak to wejdzie w takiej wersji, to "Będzie was Emhyr ruchał tak jak was krasnale nie wyruchały...."

#gwint #gwent
  • 20
*Iorveth Meditation: Force 2 unit on the same row to duel - banalnie prosty do ogrania

@soltysek: Bo ja wiem. Warto pamiętać o tym, że Iorveth robi swoje (18 punktów i jeden kill) już przy przeciwnikach mających np. 7 i 11 punktów. Przy dłużej rundzie będzie bardzo ciężko rozstawić jednostki tak, żeby ograć tę kartę, tym bardziej, że będą różne przesłanki za tym, żeby stackować rząd, a z kolei Iorveth będzie
@Queltas: @soltysek: Z tą Ciri bym nie przesadzał. Przynajmniej w 50% przypadków, gdy było to zagranie na ostatnią kartę jest to nerf (a 3 punkty to już jest coś) + sporo przypadków, gdy zagrywało się wcześniej, a przeciwnik nie miał Igni.
Ciri dostała buffa przez nerfa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Queltas: e tam, nadal będzie ginąć od pożogi, shirru, villena itp
tylko na igni nie będzie wrażliwa

18.CA spies: the same abilities trigger after 1 turn - a tego to już nie ma co komentować bo ręce opadają.

@soltysek: to akurat jest genialne ;)
aczkolwiek i tak wolałbym, żeby szpiedzy dostali całkowitego reworka i nie służyli do
@Queltas: Jakoś nie czuję tego, że Ciri była aż takim problemem, a Igni tak często używaną kontrą, gdy przecież dominują krasnale, które Igni nie wykorzystują i przeciwko którym Igni jest takie sobie. Rzuciłem okiem na popularność Igni i z najpopularniejszych liderów i tylko szpiedzy (Emhyr i Uzurpator) oraz Bran często wykorzystają tę kartę.
@epi:

@soltysek: to akurat jest genialne ;) aczkolwiek i tak wolałbym, żeby szpiedzy dostali całkowitego reworka i nie służyli do uzyskiwania przewagi kart

To w jaki sposób chcesz uzyskiwać przewagę kart? Ciri która ginie od 1 pioruna, czy Ocvistem który potrzebuje 4 tury żeby się odpalić?
To w jaki sposób chcesz uzyskiwać przewagę kart?

@soltysek: zmuszając przeciwnika do zagrania więcej kart :P
inna sprawa, że może nie potrzebuję uzyskiwać przewagi, po prostu nie chcę, by przeciwnik mógł to zrobić zbyt łatwo ;)

@soltysek: a swoją droga to i tak mało tych nerfów krasnali, miałem nadzieje, ze coś zrobią z barclayem, paulie i hattorim (,)
@epi

a swoją droga to i tak mało tych nerfów krasnali, miałem nadzieje, ze coś zrobią z barclayem, paulie i hattorim (,)

To szukasz rozwiązania w złym miejscu, problemem jest Harcownik który ulepsza zamiast wzmacniać i jego combo z tymi kartami, a nie one same w sobie