Wpis z mikrobloga

W-------ą mnie p--------i włościarze, co to działki za damski-c--j dostawali kiedyś albo za darmo całe pola j----e wieśniaki kupowali za 50 worków ziemniaków. Teraz te pajace żądają milionów za swoje działki, ubrawszy się w garnitury i z głosem cynika odrzucają oferty niższe, niż te, na które naiwniacy muszą j---ć przez 20-30 lat życia na kredycie.
#budowanie #dzialka #dzialki #inwestycje #n-------a
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mendrix: co k---a, po prostu się w------m że właśnie oni uczestniczyli w jakimś komunistycznym podziale majątku i przydziale pól, taki wieśniak jeden z drugim w życiu by sam nie doszedł do tego co ma, tylko dostał na zasadach zupełnie odmiennych niż te które w kapitalizmie obowiązują!
  • Odpowiedz
@SebastianSynJanuszaIGrazyny: O c--j. Za darmo dostali i nie chcą za darmo oddać, tylko domagają się byś płacił za to tyle ile jest to warte? Szok.

Pominę fakt, że ich przodkowie przez ostatnie kilkaset lat uprawiali tą, poniekąd nieswoją, ziemię za możliwość "przetrwania" na niej.
  • Odpowiedz
@ania2004: nikt tu nie skorzystał z okazji, żaden wieśniak nie pomyślał tutaj w kategorii inwestycji, nie wiedział nikt, że to będzie cokolwiek warte, tylko chciał j---ć w polu i sadzić ziemniaki, więc nie haczy to nawet o rozumowanie inwestycyjne, tylko zwykły fart prostaków p----------h.
  • Odpowiedz
@Andrew7642: g---o mnie twoja opinia interesuje. nie dam tym cepo-jebom żadnych pieniędzy, kupię w mieście od UM albo prywatnego inwestora i zapłacę tyle samo (no ciut więcej za lokalizację), ale nie dam zarobić tym którzy chcą teraz zostać wielkimi paniskami a z gówna się wywodzą
  • Odpowiedz
@SebastianSynJanuszaIGrazyny:
w-------ą mnie p--------i panowie książęta co to księstwa za niewieści-c--j dostawali kiedyś albo za darmo całe wsie j----e paniska kupowali za 500 groszy. Teraz te pajace żądają milionów za swoje ziemie ubrawszy się w żupany i odrzucają oferty niższe niż te na które bogaci chłopi muszą j---ć przez 30 lat życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wsciekle_piesci_meza: kupił, więc poniekąd zainwestował. to wszystko odbyło się na zasadach kapitalistycznych. a nie jak wyżej pisałem, mości panowie mają po 20 hektarów, a nie dali za to nawet grosza, więc k---a chyba jest jakaś różnica?
  • Odpowiedz