Dziękuję Ci Lidlu Łaskawy! Będzie dzisiaj żarty król steków. A kto nie zdążył niech rzuca wszystko i biegnie bo są tylko do dziś #sousvide #gotujzwykopem
@PanPodpryk: @PuchatyKuba: @Lrrr: 30PLN. 90minut w 56 stopniach z odrobiną masła i gałązką rozmarynu. Do wykończenia palnik. Dopiero na talerzu świeżo zmielona sól i pieprz.
@Lrrr: zawsze tak robię, ale pierwszy raz będę przygotowywał steka z kością i chciałbym spróbować jak będzie smakowało mięso bez tych dwóch dodatków i jak nie wjedzie to potraktować je przyprawami na talerzu. Z masła nie zrezygnuje ;]
@Lrrr: wygrałeś - nie mam masła :D a skoro nie ma to zasezonuje solą, #!$%@?. wygrałeś drugi raz. Nie chcę mi się sprawdzać - 1gr na 100 gr mięsa? Tako stało w literaturze?
@Kapitalis: jeśli czegoś szukasz na początek, to w Lidlu były ostatnio cyrkulatory za ~250zł, ja nabyłem i działa naprawdę spoko. Zgrzewarki też były, ale olałem. Może kiedyś
@Kapitalis: cyrkulator unold i zgrzewarkę foodsaver