Wpis z mikrobloga

Zapewne mnie zjebiecie ale... Gość mający żonę i dzieci pchający się na jedną z najgroźniejszych gór świata jest dla mnie egoistą, który na dodatek ryzykuje życie ludzi z ewentualnej misji ratunkowej. Najbardziej śmieszne są argumenty himalaistów, że chcą sprawdzić siebie swoje możliwości itd. Dorabianie ideologii do swoich fanaberii. Chcesz się sprawdzić? Przeżyj w Polsce za najniższą krajową...
#gory #nangaparbat #himalaizm
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 18
Zazdrościcie bo ktoś ma pasję a Wy nie. Polaczki cebulaczki. Wiecznie źle, wiecznie coś. Co Wam do jego życia prywatnego. Takie akcje w Himalajach zawsze budzą wiele emocji. Tym bardziej jeśli dzieje się coś złego podczas takiej wspinaczki. I zaraz wieszanie psów, że po co tam polazł nieudacznik jeden! Będą go ratować za nasze pieniądze! Jacy Wy ludzie jesteście okropni w tych swoich domniemaniach. Ja podziwiam himalaistów chociaż uważam że każdy z
  • Odpowiedz
  • 6
@cinek34 a może żona wyszła za niego, bo za to go ceni, bo wolała faceta z mega pasją a nie gluta, który po pracy siedzi na wykopie popijając p--o?
  • Odpowiedz
Pełen podziw dla ludzi, którzy bez wahania ruszają z akcją ratunkową. Ci ludzie bardzo dobrze zdają sobie sprawę z tego, że tylko oni mogą podjąć się czegoś takiego i dla wielu byłoby to źródłem ogromnej presji - na nich zdaje się to nie robić żadnego wrażenia. Wiedzą też, co ryzykują. A mówi się, że bohaterowie są tylko w komiksach...

#nangaparbat
  • Odpowiedz
@cinek34: W sumie zawsze można siedzieć w domu, chlać i bić rodzinę, jak tysiące alkotatusiów w tym kraju. Można też być rodzinnym człowiekiem na bezrobociu i oglądając tv całymi dniami denerwować. Można być kierowcą i bywać w domu raz na jakiś czas, w pracy również przecież ryzykując za psie pieniądze. Można być nieinspirującym zblazowanym dziadem, który odwala etat i drze koty z matką.

Jak tak sobie przemyślę, to tych himalaistów
  • Odpowiedz
@Lordon: tak k---a, ma się ograniczać, bo jest k---a ojcem, a bycie rodzicem to przede wszystkim odpowiedzialność! Trzeba było wcześniej zamiast myśleć dydkiem, to myśleć głową albo realizować się zanim dzieci przyszły na świat. Ja też mam pasję, też uprawiam sport (i nie raz w tygodniu przez aż kwadrans, tylko codziennie po co najmniej 60 minut), też mam dzieci i nie wyobrażam sobie jakim trzeba być zapysznionym egoistą i s---------m
  • Odpowiedz
Zadziwiające jest jak wy macie wyprane mózgi, że nie przeszkadza wam, że polityk żre za wasze w drogich restauracjach ale jeżeli za te pieniądze można uratować zwykłemu szarakowi życie to pękają wam d--y.

@Czachaaa: Oho, kolejny popis "mistrza telepatii" xD

A skąd wiesz co mi czy komukolwiek innemu
  • Odpowiedz
@MagnaPomerania: Bo na wykopie nie ma wiecznego Hurr Durr o pieniądze wydawane przez polityków a jeżeli chodzi o tego gościa to jest wielkie larmo.
Czyli dalej twierdzisz że powinien tam umrzeć bo pieniądze wydane na jego ratowanie były by zmarnowane.
  • Odpowiedz
@cinek34: Jak przeczytałem że gośc ma żonę i dzieci też mnie to zaskoczyło. Zgadzam się z Tobą. Mając rodzinę trzeba rozpatrywać nie tylko swoje życie i dobro. Taka wyprawa to duże prawdopodobieństwo śmierci.. za duże aby podjąć ryzko mając rodzinę. Byłby singlem to niech sobie idzie.
I patrząc na to jak ta akcja ratunkowa się wlecze, uratują tylko tą kobietę, bo nie ma szans że dzisiaj do niego dotrą, a
  • Odpowiedz