Wpis z mikrobloga

Pytanie jak grać, ja jungle, top mocno słaby i dostaje w dupę, farma 20 do 100, ja 3 lvl niżej niż wrogi top, reszta sobie radzi, ja tak jak się spodziewałem gankując daję mu 2 free kille i odpuszczam próbując pomagać innym liniom i farmiąc. Robię to źle? Bo miałem ostry flame (4 premade akurat), ale wiedziałem że nawet jak tam pójdę bez dodatkowej pomocy to nie dam rady. Dodam że mało gram, ostatnio się wkreciłem, po pierwszych placementach mam Brąz 1.
#leagueoflegends
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Huzio: jak ktoś ma 20 farmy do 100 to nie opłaca mu się pomagać
na ogół gankuje się linie wygrywające lub z potencjałem na snowball
jak gankujesz kogoś kto jest mocno do tyłu to 1-2 kille mu nie pomogą
  • Odpowiedz
@Huzio: granie lesnikiem w takim bagnie jest trudne jesli czytasz czat
bo kazdy oczekuje ze mu pomozesz, nie wazne jak gleboko jest w bagnie na linii
wtedy polecam albo tego nie czytac i nie odpisywac, a jak nie potrafisz to /mute all
  • Odpowiedz
@Jackol_: @kAdi: Dzięki! :) Ale jak wtedy Carrować grę, 2 wieże padły na topie, kolejna i inhibitor, żadna inna jeszcze nie padła w grze a nikt inny nie rusza się z linii? Macie tu link do rozgrywki bo może ja byłem w stanie coś tam ugryźć

• Odpowiedz
@Huzio: no coz, jak pada od junglera to mozesz mu chociaz pomoc wizje zrobic, na pewno nie gankować bo gość (prawdopodobnie) zrobilby 1v2. a jesli po analizie dojdziesz do wniosku, ze nic nie mogles z tym zrobic - trudno, go next
  • Odpowiedz
@Huzio: generalnie jako lesnik musisz znac w sumie wszystkie match-upy, które linie jak chcą grać (czy pushować, czy wymieniać się, grać defa) - gdzie masz potencjalnie możliwe ganki, wokół której linii chcesz grać. Twoim zadaniem nie jest gankowanie każdej linii przy każdej możliwej okazji, nie możesz być w tył w porównaniu do przeciwnego junglera, musisz też wiedzieć gdzie możecie wygrać 2v2/3v3, przewidywać ruchy enemy, budować wizje/presje na mapie
  • Odpowiedz
@kAdi: Czyli ogólnie daleka droga, ostatnio bardzo źle mi szło na supporcie to zacząłem grać junglę, wiele gier wyccarowanych, tu miałem ładny początek, tylko nie dawałem rady wrogiemu illanoi. wizja by nie pomogła bo nie było ani jednego ganku na top, enemy jungler do momentu zniszczenia pierwszego nexusa albo farmił albo był na bocie, ogólnie niewiele robił. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź która wnosi coś do tematu :)
  • Odpowiedz
@Huzio: Zgadzam sie z poprzednikami, dodatkowo jakbym zobaczyl pantheona z teleportem to bym zakladal, ze gra jest 4v5 od poczatku. Jak Panth nie wygra linii to prawdopodobnie trzeba grac w innej czesci mapy. Illaoi za to jest prawdopodobnie najlepszym championem do walki 1v2, takze naprawde niefortunna gra dla Ciebie, zeby tam grac.

Co do tego, ze enemy top pushowal 2 turrety i nikt nie przychodzil pomoc oprocz Ciebie, to musisz
  • Odpowiedz
@nivixi: Kwestia ogrania bohaterów, jak grałem na topie to bardzo często przegrywałem linie przeciwko nowemu bohaterowi którego nie znam, 2 walka zazwyczaj była lepsza, dzięki za rade :)
  • Odpowiedz
  • 1
@kAdi w brąz 1? Bez przesady.
@Huzio w tym Elo skupiałbym się na walce z przeciwnym junglerem. Bierzesz postać z silnym 1v1 i w miarę dobrymi gankami (xin, udyr, shyv, ww) robisz bufy plus jedna campa i idziesz do jungli przeciwnika. Patrzysz co robi i najczęściej go zabijasz, bo nikt się tego nie spodziewa w tym elo. Potem zabierasz trochę jego jungli, robisz ganka jak jest okazja, jak nie to
  • Odpowiedz