Aktywne Wpisy
badreligion66 +355
mirko_anonim +43
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Usunąłem tu konto, więc nie wrzucę znaleziska, ale dla tematów demograficznych poświęcam się i wrzucam z anonima. Zanosi się, że na 2024 Polska będzie miała najgorszą dzietność w Europie. Obecnie jest to 1.1 jak widać. Ciekawe kiedy TFR tgeo narodu spadnie poniżej 1.0, może jak dopompujemy deweloperom to się polepszy?
#nieruchomosci #demografia #ekonomia
────────────────
Usunąłem tu konto, więc nie wrzucę znaleziska, ale dla tematów demograficznych poświęcam się i wrzucam z anonima. Zanosi się, że na 2024 Polska będzie miała najgorszą dzietność w Europie. Obecnie jest to 1.1 jak widać. Ciekawe kiedy TFR tgeo narodu spadnie poniżej 1.0, może jak dopompujemy deweloperom to się polepszy?
#nieruchomosci #demografia #ekonomia
────────────────
Raczej nie jestem fanem Huerco S., mimo że bardzo cenię cały gatunek, jakim jest outsider house, może też dlatego, że za mało w nim było "ciemnej strony mocy".
Jednak mój odbiór jego nowego projektu - Pendant - jest zupełnie inny. Owszem, pozostaje w "pościelowej" stylistyce, jednak rozwija to, co mogliśmy usłyszeć na "For Those of You Who...". Lekko wycofany i chłodnawy ambient przeplata tu się drone'ami i dubowym rytmem, a całość wieńczy głośny "NMQ-HYT", który przywołuje najlepsze momenty Yellow Swans.
To może być ścisła czołówka najlepszych wydawnictw 2018 roku.
#ambient i trochę #mirkoelektronika #drone #ambientdub