Aktywne Wpisy
cmhqwidget +27
Odwrotna Familiada Sezon 2 cz. 3
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane
Plusiwo to moje paliwo, zostaw plusika!
Żenujący Żart Prowadzącego:
Dlaczego deszcz siedzi w więzieniu?
W poprzednim odcinku
Prawidłowe pytanie:
_Wygrał/a: @Pawery1
Nagroda publiczności dla @Kaczorra za pytanie:
co jadł Grzegorz Borys gdy ukrywał się przed policją?
#odwrotnafamiliada
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane
Plusiwo to moje paliwo, zostaw plusika!
Żenujący Żart Prowadzącego:
Dlaczego deszcz siedzi w więzieniu?
W poprzednim odcinku
Prawidłowe pytanie:
_Wygrał/a: @Pawery1
Nagroda publiczności dla @Kaczorra za pytanie:
co jadł Grzegorz Borys gdy ukrywał się przed policją?
#odwrotnafamiliada
Atreyu +21
Co te #tvpis to ja nawet nie
#neuropa #4konserwy #polityka
@4tek: Nie jest dokładnie ten sam problem. Komunisci moga mieć wpływ na rzad w Czechach i nadal to państwo bedzie naszym partnerem. Czy bojkotujemy komunistyczne Chiny? Wrecz przeciwnie.
W przypadku nazizmu to nie przejdzie.
@Cinoski: IMO nie do końca. Obydwa tematy są równie ostre i nieostre jednocześnie - wszystko zależy od intencji interpretatora. Po doświadczeniach XX w. powinniśmy tępić z równą gorliwością jakiekolwiek przejawy każdej gloryfikacji tych ustrojów.
@4tek: Czy tylko ja widze tu trochę brak proporcji?
@4tek: Czerwone sztandary nie oznaczają automatycznie komunizmu.
-Tak my mamy u siebie nazioli, ale u was są straszne komuchy co czczą Waryńskiego i jeszcze antifa posługująca się symboliką 3 strzał.
Niestety prawda jest taka że 3 strzały czyli symbol wywodzący się z niemieckiej socjaldemokracji ni jak się nie ma do nazistowskiej swastyki, a Waryński do Hitlera.
@terion: czy zakaz gloryfikacji powinien obejmować tylko wielkich zbrodniarzy, a tych takich mniejszych hołubić już można? IMO takie ważenie proporcji jest w tym miejscu bez sensu
A swastyka może być też azjatyckim symbolem szczęścia. Czy też będziesz jej bronić?
Totalitaryzm to totalitaryzm i nie ma dla niego miejsca pod żadną postacią.
@terion: pfffff, a swastyka oznacza czasami symbol szczęscia. Wez, naprawde
@4tek: @Lord6Infamous:
Bardziej #!$%@? analogii nie dało się wymyślić?
PPS też występowało pod czerwonymi sztandarami, ale nie była komunistyczna.
Waryński pewnie również, a komunistą nie był.
@4tek: masz na myśli " Ognia", " Burego" et consortes?
@p0l0ck:
Biedny neuropku. A kto tych dwoje gloryfikuje poza skrajnymi narodowcami? Polska ma w swojej historii wielu bohaterow i nie trzeba tak jak ukraincy gloryfikowac ludzi, ktorzy palili wsie i domy z kobietami
@4tek: rozstrzeliwanie cywili chcesz obiektywnie analizować? Powodzenia...