Aktywne Wpisy
PakaBaka +2709
Ostatnia cyfra po naciśnięciu plusa powie ci kim jest twój ojciec.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
0.
#glupiewykopowezabawy #heheszki
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
0.
#glupiewykopowezabawy #heheszki
andryu1992 +255
Jednej osobie spośród plusujących wyśle 1000 zł, jeśli pod koniec kadencji KO (czy by trwała 4 czy 8 lat) będą spełnione chociaż dwa z poniższych warunków:
- powstanie w Polsce chociaż jedną elektrownia atomowa,
- powstanie CPK (lotnisko i chociaż część planowanych kolei),
- dokończona zostanie rozbudowa portu w Świnoujściu,
- powstanie Via Carpatia,
- wojsko będzie miało przynajmniej 225 tysięcy zawodowych żołnierzy,
- powstaną elektrownie fotowoltaiczne o większej mocy niż te
- powstanie w Polsce chociaż jedną elektrownia atomowa,
- powstanie CPK (lotnisko i chociaż część planowanych kolei),
- dokończona zostanie rozbudowa portu w Świnoujściu,
- powstanie Via Carpatia,
- wojsko będzie miało przynajmniej 225 tysięcy zawodowych żołnierzy,
- powstaną elektrownie fotowoltaiczne o większej mocy niż te
http://strajk.eu/mlodzi-islandczycy-nie-wierza-ze-bog-stworzyl-swiat-niesamowity-wynik-sondazu/
#religia #islandia #nauka #neuropa
@RedWizard: c to stała mająca zastosowanie jedynie w określonych przypadkach. I gdyby miała zastosowanie w przypadku mikrofal, nie byłoby różnicy między mikrofalami a obserwowanym światłem, więc taka teoria w ogóle by nie powstała... To tak jakbyś powiedział, że g jest stałą i zastosował ją na księżycu.
@kubako: wygląda na to, że @RedWizard to jakiś islandzki tröll.
@
Twoja czarna lista mnie ani ziębi, ani grzeje, ale po argumentacji widać, że jesteś chory, więc życzę zdrowia ;)
@nickszalinski: Nie
@RedWizard: Bardzo niedobrze. Ta teoria ma swoje słabe strony i nieścisłości.
@niedoszly_andrzej: no żartowałem, oczywiście chodziło o oczywistość istnienia "trolli" :)
@niedoszly_andrzej: No dokładnie. Kiedyś ludzie na podstawie własnego doświadczenia doszli do tego, że ktoś uderza młotem w kowadło i od tego są pioruny, a wiatr jest jak jakiś wielki niewidzialny orzeł macha skrzydłami.
@nickszalinski: a skąd takie info?
@RedWizard: chodzi mi raczej o czołobitne podejście do różnych naukowych teorii. Ja też z nią nie dyskutuje ani nie polemizuje bo o fizyce mam tyle pojęcia co
@niedoszly_andrzej: Psychologia obserwacji. Zasady działania tak zwanych zdolności poznawczych.
Otaczająca nas rzeczywistość interpretujemy na podstawie naszych doświadczeń i posiadanej przez nas wiedzy, tworząc pewne przypuszczenia. Nie mają one stuprocentowej bezbłędności, ale dzięki temu mechanizmowi możemy cokolwiek zinterpretować - inaczej byłoby mniej więcej tak: