Wpis z mikrobloga

Koledzy jaki polecacie samochód dla świeżo upieczonego kierowcy? Zbierałem się do zdawania kilka dobrych lat, teraz już to za mną i wiem, że jeśli nie kupię czegoś i rzeczywiście nie nauczę się jeździć to jakby to szkolenie pójdzie w brud. Szukam czegoś nie droższego niż 10k, może być taniej, nie chce żadnych turbo ani innych bajerów bo po pierwsze wolę raczej spokojną jazdę, po drugie przyjdzie na to czas. Nie znam się na samochodach dlatego pytam was, chciałbym jedynie żeby samochód miał zamontowaną instalację LPG, no ale to już taki muszę znaleźć. Jakich modeli szukać, z jakim silnikiem? Bo wiesz, że często się mówi, że audi a3 z silnikiem 1.9 to nie do #!$%@? itd. mi wystarczy jakiś wygodny w miarę samochód bo jestem wysoki i nie musi być to audi;) #samochody #motoryzacja
  • 14
@mordoczlowieku: na początek targetuj w małe silniki. 3/4 nowych kierowców ktore kupuję duże jednostki odrazu ładuje w krzakach xD
Co ci mogę polecić? Clio 2 albo 3, peugeota 206/207, może jakieś Polo/Golf, Corsa C też bardzo miła. Wszystkie te auta są proste i teoretycznie nie do #!$%@? xD

Edit: małe czyli 1.2-1.4
@mordoczlowieku: @mechaos: Popatrzcie na astrę G :) Spokojnie za 5-6 tys dorwiecie egzemplarz w dobrym stanie, auto wybitnie nie-sebixowe, więc stosunkowo łatwo o coś nie zajechanego. Części śmiesznie tanie, naprawa banalnie prosta, silniki 1.6 8v/16v świetnie znoszą LPG a niezawodnością mogą spokojnie konkurować z najlepszymi :)
@sp0q: nie twierdze, ze nie, ale przy tych markach potrzebujesz najwiecej szczescia i wiedzy, zeby nie wdepnac w gunwo, a OP nie ma ani wiedzy o samochodach, ani doswiadczenia - wiec wnioskuje, ze np. prosta jak budowa cepa Astra II to lepszy wybor...