Jakie polecacie żyletki w sensownej cenie? Nie chce wydawać majątku, bo mam stosunkowo rzadki zarost. Do tej pory używalem ostrzy Wilkinsona, bo tylko te są dostępne w pobliskim Rossmannie.
Zastanawiam się czy jest coś dobrego za mniej niż 1zl za sztukę. Moja maszynka do Edwin jagger DE89.
@robvan: a golies sie kiedys prawilna maszynka z uzyciem mydla i pedzla? Nie ma nic lepszego dla stanu twojej twarzy i dokldniejszego przy goleniu, no moze poza brzytwa.
@brck89: sprawdz isane z rossmana,ale one sa bardzo nierowne, jedno opakowanie ok, za miesiac kupisz i po 2 goleniach smietnik. Ja polecam astra platinum zielone, ale nie dostaniesz ich tak o tylko net.
@brck89: Z tej półki to podeszły mi Royale, kiedyś na facetarii w przecenie 100 sztuk wyszły po 70 gr wliczając dostawę. Ale bardzo polecam kupienie zestawu testowego i przekonanie się samemu. Jakbym miał Muhle w przyzwoitej cenie pod ręką, to były najlepsze.
@brck89: a jak twardość zarostu? Ja mam dość twardy i obecnie testuje vokshood, i jest spoko, mhule nie opłacalne pod względem cena/ilośc goleń. Ogólnie musisz sprawdzić jaki masz zarost, i do tego dopasować żyletkę.
@robvan: a golies sie kiedys prawilna maszynka z uzyciem mydla i pedzla? Nie ma nic lepszego dla stanu twojej twarzy i dokldniejszego przy goleniu, no moze poza brzytwa.
@PurpleHaze: kupiłem żylety FEATHERRA i strasznie szarpir. Mocze morde w ciepłej wodzie a potem pianka do golenia. Szarpie..... lepiej mi sie goli jednorazowka od gilette Kupilem maszyne na zylety i chinska zyleta golila lepiej niz japonski feather, ktory mial mi
@50HerbatGreya: nie po prostu nie wszystkie zyleti pasuja i do sposobu golenia i do maszynki. Zwroc uwage ze roznie mozesz zyletke scisnac, bedzie pod innym katem, reke tez prowadzisz w okreslony sposob. Dlatego najlepeij kupowac zestawy probek i wybrac najlepsze.
@brck89: Mam maszynkę EJ z tą samą głowica i od siebie polecam ruskie ostrza Rapira. Są przyjemnie agresywne przy zamkniętym grzebieniu. Z tego co widzę to 3,50 za 10 sztuk. Ale jak nie wiesz czego chcesz, to tak jak już wspominano, weź sobie zestaw próbny
Pamiętacie tego dewelopera co kwiczał na Komisji Infrastruktury o wykreślenie minimum miejsc parkingowych przed wystąpieniem Sroki z Murapolu jako "strony społecznej"? No to mu wrzucili do ustawy o pomocy powodzianom XD
Jakie polecacie żyletki w sensownej cenie? Nie chce wydawać majątku, bo mam stosunkowo rzadki zarost. Do tej pory używalem ostrzy Wilkinsona, bo tylko te są dostępne w pobliskim Rossmannie.
Zastanawiam się czy jest coś dobrego za mniej niż 1zl za sztukę. Moja maszynka do Edwin jagger DE89.
#golenie #modameska
@brck89: sprawdz isane z rossmana,ale one sa bardzo nierowne, jedno opakowanie ok, za miesiac kupisz i po 2 goleniach smietnik.
Ja polecam astra platinum zielone, ale nie dostaniesz ich tak o tylko net.
@PurpleHaze: kupiłem żylety FEATHERRA i strasznie szarpir. Mocze morde w ciepłej wodzie a potem pianka do golenia. Szarpie..... lepiej mi sie goli jednorazowka od gilette Kupilem maszyne na zylety i chinska zyleta golila lepiej niz japonski feather, ktory mial mi
Zwroc uwage ze roznie mozesz zyletke scisnac, bedzie pod innym katem, reke tez prowadzisz w okreslony sposob.
Dlatego najlepeij kupowac zestawy probek i wybrac najlepsze.
Ja wiem tyle, ze zyletkami gole sie od ponad 5 lat i wbrew pozorom one sie sporo roznia.
Ale jak nie wiesz czego chcesz, to tak jak już wspominano, weź sobie zestaw próbny