Wpis z mikrobloga

@nerkin: ja grałem w closed beta trochę sam i ogólnie ciężko jak nie masz kumpla co ci czasem gear da, albo podpowie. Ja wiedzy teoretycznej z różnych maści poradników miałem duzą, ale jak lecisz na rajd ze zwykłym karabinem, bez lunety, tłumika, bez hełmu, z słabym kevlarem i to jesteś zawsze na straconej pozycji.. A napewno bedziesz miał poczucie takie żeby nie zawsze chodzić z full Èq samemu bo zaraz i
@nerkin Ja powiem tylko tyle ze w godzinach szczytu niema co grac, malo serwerów póki co jest, tworcy oczywiście juz zamówili nowe. Ja polecam oglądać streamerow pokroju Kottona np. Przyjrzeć się temu jak się porusza w grze itd.

No i nie możesz mieć poczucia ze wszystko stracisz bo w tedy jesteś z gory na przegranej pozycji.

Bugi są oczywiście, np. Czasem jak ktoś się respi na mapie to widzisz ludzi w powietrzu.
@nerkin: Jak jestes dobry, to solo da rade duzo ugrac, ale to trzeba byc o wiele lepszym niz przecietny gracz. Czy warto kupic to ciezko powiedziec, ja mam Standard Edition i mnie wciagnelo, tylko na tej edycji stash jest strasznie maly. Dopiero od Open Beta bedzie mozliwosc powiekszania stashu (Open Beta bedzie gdzies za miesiac)

Generalnie nie zaluje wydanej kasy i gram ciagle, ale koksy co graja od Alphy maja duza
@nerkin: Moim zdaniem warto - fakt, zdarzają się chwile, kiedy przez desync tracisz cały loot - ale i tak przy trwającej obecnie becie należy spodziewać się jeszcze co najmniej kilku wipe'ów. Można za to zaznajomić się z grą oraz świetnie się przy tym bawić :-). A jest się z czym zaznajamiać! Dla Świeżaków jest to bardzo ciężki tytuł.

Ja osobiście cheaterów "w #!$%@?" nie zauważam, a gram raczej często. Może parę
Co więcej, studio pokazuje dowód na to, że codziennie rozdaje permbany.

@pogromca: Niestety nie. Robię screeny gdy ktoś mnie zabije w bardzo dziwny sposób(czyli np w ogóle nie ma żadnego dzwięku, a ja jestem gdzieś schowany, a nagle jeb zgon) i 1 cheater zabił mnie 2x w ciągu 2 tygodni... najpierw latał wysoko na woodsach(samo BSG potwierdziło, że tylko cheaterzy są w stanie latać tak wysoko), a drugi raz zginąłem od
@nerkin: IMO najłatwiejszą mapą jest Shoreline, natomiast Factory ze względu na swoją naturę może zaowocować szybszym wzbogaceniem się, ale i częstszymi deadami ;). Poznaj mapy, extracty, miejsce spawnowania się graczy oraz scavów oraz oglądaj streamy ogarniętych graczy. Można z nich mnóstwo info wyciągnąć. No i nie bój się tracić rzeczy. Jeszcze nie jeden wipe przed nami, poza tym te rzeczy są po to, aby nimi grać.

@Yolocaust: Wierzę Ci, że
@nerkin: Masz szanse. Mi również bliższe jest bliskie widmo bankructwa, używam najlepszej amunicji w grze do ak czyli BS/BP, a i tak zabić nikogo nie mogę... przed chwilą władowałem cały magazynek(z jakichś 20metrów) w głowę jakiegoś gościa co miał kolpaka, a ten się wziął, obrócił i mnie zabił na 2 strzały... i ak warty 100k poszedł się #!$%@?ć
@Yolocaust jeszcze nie słyszałem o nikim kto by zbankrutował ;) byłbyś legenda :P

@nerkin jasne, że tak. Celowanie z mechaników jest bardziej uciążliwe, ale daje radę na bliski/średni dystans. Graj pozycyjnie, jeśli nie robisz one shot kill - zmieniaj pozycję, bądź jak wściekły byk i ninja w jednym. Graj dużo scavem - to mechanika na zarabianie bez ryzyka.
@nerkin słowo klucz: customs. Słowo klucz numer dwa: team. :) Jeśli grasz sam to jest ciężko, ale nawet scavem wyjdziesz z lootem co drugi - trzeci rajd. Część rzeczy sprzedawaj a co lepsze bronie zbieraj i używaj ich w rajdach PMC. Rób zadania - to dobre źródło expa i pieniędzy na start. Wracając do teamu: ts.tarkovgame.pl (chyba taki jest adres, nie korzystam bo gram ze znajomymi). Na pewno znajdziesz tam ludzi, którzy