Aktywne Wpisy
L24D +59
AntyspoIeczny +73
łeb mi paruje, że żymianom udało się skutecznie wmówić babom-millenialsom i babom-zetkom że ciąża to najgorsze nieszczęście jakie może je spotkać w życiu
pamiętam że w Polsce jeszcze 20 lat temu to było coś zupełnie nautralnego, dziewczynki przygotowywały się do roli od dzieciństwa bawiąc się lalkami, nastolatki marząc o mężu marzyły też od razu o dzieciach i z rozmaślonym wyrazem twarzy słuchały opowieści starszych od siebie bab o ciąży i macierzyństwie
jak
pamiętam że w Polsce jeszcze 20 lat temu to było coś zupełnie nautralnego, dziewczynki przygotowywały się do roli od dzieciństwa bawiąc się lalkami, nastolatki marząc o mężu marzyły też od razu o dzieciach i z rozmaślonym wyrazem twarzy słuchały opowieści starszych od siebie bab o ciąży i macierzyństwie
jak
Nikt z jej znajomych nie dał rady wypiąć tego konta z iphona, bo oczywiście wymagało hasła którego nie pamiętała. NIe pamiętała też odpowiedzi na pytania zabezpieczające. W androidzie wszystko było by już dawno zrobione, ale apple lubi rzucać ludziom kłody pod nogi. Musiałem zabezpieczyć dane z telefonu. Kontakty chciałem wyeksportować i oczywiście aplikacja domyślna od Apple nie miała takiej opcji. Jedyne co miała to możliwość IMPORTU z karty sim. No super opcja bulwo. Reszta się domyślnie synchronizowała z kontem apple do którego miałem stracić dostęp. Dlatego postanowiłem przenieść kontakty do jednego prawilnego miejsca czyli na gmaila. I już pierwszy problem. Przetestowałem kilka DARMOWYCH aplikacji z Appstora i wszystkie przy próbie synchronizacji wywalały komunikat ZAPŁAĆ ABY PRZESŁAĆ WIĘCEJ KONTAKTÓW. W androidzie bym znalazł 100 aplikacji które by to zrobiły bez problemowo a w apple wszędzie chcieli wydoić mnie na cebuliony. Poza tym w androidzie miałbym informacje o mikropłatnościach w aplikacji, a tutaj byłem przekonany, że pobieram coś DARMOWEGO i ruchają mnie w dupe. Oczywiście siostra cioteczna nie widziała w tym problemu i rzuciła te parę dolarów bo nie było czasu na dalsze kombinowania. Zdjęcia i filmy przeniosłem do usługi google photos gdzie jest nielimitowane miejsce na takie rzeczy. Siostra była w szoku, że coś może być za darmo i tak fajnie działać.
Bo oczywiście apple daje CAŁE 5 GB miejsca w swojej wspaniałej chmurze. Więc siostra miała zawalony telefon po brzegi filmami i zdjęciami które by zaraz straciła gdyby rozwaliła telefon. Już pominę zgrywanie reszty danych.
Samo wyczyszczenie iphona też nie było łatwe. Trzeba było go odpalić w trybie awaryjnym i wyczyścić przez pieprzonego iTunsa. Nie obyło się bez problemów. Po wielu k-----h osiągnąłem zamierzony efekt.
Miałem kiedyś fazę na to żeby przerzucić swój cały ekosystem na produkty apple, ale im więcej mam z tym do czynienia tym bardziej mnie to w-----a. Apple jest jak taki Janusz biznesu który naliczy Cię nawet za samo umycie rąk w toalecie.
A jak postawisz wielkiego kloca którego jedno spłukanie nie załatwi, to doliczy Ci jeszcze kolejne opłaty za każde spłukanie.
Podczas gdy google zaprosi Cię do toalety i puści Ci reklamę nowego papieru toaletowego, gdy TY się spokojnie odlejesz nie martwiąc się, że z za rogu wyskoczy dzieciak z terminalem.
#xiaomilepsze #apple #bojowkaandroid
Przecież taki ajfon po zablokowaniu powinien się stać cegiełką. Więc jego wartość powinna być zerowa.
@jabolsy: Na części.
@jabolsy: Nie wierze, ze jesteś tak głupi ale i tak odpisze
@jabolsy: nie odniosłem się bo się z takimi aplikacjami nie spotkałem. na Samsunga eksportuje bez problemu kontakty cloudem bez żadnych aplikacji.
Nie wiem jaką amebą techniczną trzeba być żeby do takiej operacji appke ściągac. To nawet moja była to ogarniała a pierwszej bystrości to ona nie była
@jabolsy: rzucs statystykami
Wszystkie te rzeczy jeszcze w stanie używanym są g---o warte na rynku. Najwięcej jest warta płyta główna. Nikt by aż tak nie ryzykował. Odpowiedź jest taka, że telefon się zwyczajnie czyści. Nawet w serwisie ejpla Ci to zrobią za dobrą opłatą.
@jabolsy: rzuc statystykami. Chciałbym zobaczyć porównanie iphone vs android. Poza tym pozostaje OLX z ogłoszeniami dla takich debili, którzy myślą, ze jak iphone zwipe'owany to można używać i kupują, bo działa tak jak oandroid i potem widzisz
@jabolsy: Dramat, w 2015 roku straciłem maila bo zapomniałem hasło i pytanie zabezpieczające.
J----e google, przecież ja to ja XDDDDDd
To mało prawdopodobne bo teraz wszystkie nowsze telefony mają odblokowywanie odciskiem palca, ale załóżmy, że ktoś akurat wklepywał pin.
Dobra ktoś był głupi i stracił maila. Chce całkiem wyzerować telefon i wpisać nowego maila, a nie może tego zrobić bez hasła do starego telefonu. Super telefon bulwo.
Także chyba krytyka zrozumiała. Już nawet na Wykopie o japku trzeba pisać dobrze albo wcale. Ten mechanizm u użytkowników Apple którzy wręcz nie znoszą krytyki ich urządzeń to jest majstersztyk marketingu.
Jak ktoś narzeka na Androida to zazwyczaj znajdziesz kogoś kto ponarzeka razem z nim, ale nie u
@jabolsy: czyli SPOF
Bardzo ładnie d-------ś XDDDD nie wiedziałem, że jest tak źle
To tak jakbyś powiedział - nie, to nie jest tak, że moja córka lubi s--s, ona na tym zarabia
@jabolsy: Idealny use case złodzieja. Bo wtedy nawet nie zadziała Ci find my android z tego co czytam XDDDDD
BTW nie podałeś dalej statystyk powiązanych z tym, ze iphony sa częście kradzione od androidów.
@jabolsy: jak jesteś głupi i stracisz seeda do walleta bitcoinowego to nikt nie bedzie patrzył czy masz tak $200 czy $2mln, p--------e i tego nie odzyskasz.
jak jesteś głupi i zgubisz dowód czy paszport i nie zastrzeżesz go zanim ktoś weźmie na Ciebie
płacisz sobą
Komentarz usunięty przez moderatora
Sam na Steamie gier nie kupuję, bo miałem wstrząs mózgu i pozapominałem mnóstwa haseł. Super support który nie raczył nawet odpisać na moje maile i w sumie dobrze, że tak mało pieniędzy poszło