Wpis z mikrobloga

@patwoh: to zalezy na co mam ochote, przewaznie to przyprawa zlocista kamisa, czasem papirus (chociaz rzadko) ^_^
maczam w oliwie z przyprawa kurczaka a pozniej smaze. I tyle.

A sos to pieczarkowy z torebki.
  • Odpowiedz
@nandrolone: To podobnie jak ja. Myślałem, że jakąś panierkę tu zastosowałeś bo tak to trochę wygląda ale po prostu nie oszczędzałeś przypraw :D też chyba zacznę używać jakichś sosów bo czasami ciężko się je jak jest suchy ryż + suchy kurczak. Tylko to rośnie w gębie :P
  • Odpowiedz
@patwoh: ja na pol kilo kurczaka wale prawie cala torebke przypraw xD no i musze mocno rozbic mieso inaczej nie zjem bo mi nie smakuje

Zawsze polewam sosami bo nie cierpię suchego jedzenia. Trochę tego do wyboru jest. Np. pieczeniowy, pieczarkowy to moje akurat ulubione. Taka jedna torebka sosu starsza na dwa razy.
  • Odpowiedz
@nandrolone: hehe to na bogato widzę :D ja głównie używam przyprawy do gyrosa. Taka torebeczka starcza mi na ~2-3kg + troche soli,pieprzu, ostrej papryki czasem magi dodam.
Jakoś sobie radzić trzeba, żeby nie obrzydło.
  • Odpowiedz
@patwoh: Bardziej wolę wariant z kurczakiem pieczonym ale czasu brak. Najlepiej to piec sobie takiego całego ale wprawy nie mam. Musiałbym się nauczyć odpowiednio go przygotować. Są pyszne.

Kombinuj z sosami, w tesco masz tego pełno.
  • Odpowiedz
Najlepsza chyba opcja. Soczysty, pyszny i jak zrobisz raz to masz na kilka dni.
Będę kombinować :)
Dzięki za info. Spadam bo obowiązki w pracy wzywają.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz
@patwoh: dziś jeszcze zrobiłem jeden wariant, wiadomo przyprawy + oliwa do tego marytana miodowo-musztardowa (więcej 70% miodu, 30% musztardy), to wszystko do piekarnika do naczynia zaroodpornego - na pewno smaczniejsze niz to co powyzej + piekny zloty kolor.
  • Odpowiedz