Aktywne Wpisy
Wybór jest jeden... #konfederacja
- Lewica i PO szuka w majtkach żelki i galaretki
- PSL i Polska 2050 chce wprowadzać cyfrową walutę, która w kilki sekundach może uwalić każdego człowieka
- PiS, szkoda czasu na wymienianie szkodnictwa
To gospodarka i niezależność finansowa Polaków doprowadza do podniesienia wolności i standardów życia, gdzie politycy mają mniejsze możliwości przekupywania nie swoimi pieniędzmi. Tak jak w książce "Rok 1984", nadzieja jest tylko w prolach, tak
- Lewica i PO szuka w majtkach żelki i galaretki
- PSL i Polska 2050 chce wprowadzać cyfrową walutę, która w kilki sekundach może uwalić każdego człowieka
- PiS, szkoda czasu na wymienianie szkodnictwa
To gospodarka i niezależność finansowa Polaków doprowadza do podniesienia wolności i standardów życia, gdzie politycy mają mniejsze możliwości przekupywania nie swoimi pieniędzmi. Tak jak w książce "Rok 1984", nadzieja jest tylko w prolach, tak
naut +24
#dzieci
#macierzynstwo
#medycyna
#nauka
@boostasio:
Na przykładzie nie. Mój ojciec typowy ścisłowiec. Ja i siostra też. Mama... i druga siostra nie umieją into matematyka/fizyka itp.
wpływ rodziców jest taki, że na podstawie swojego doświadczenia mogą bardziej Ciebie pchać w którąś ze stron...
Zdecydowanie mam po ojcu. Mieszkałem na wsi i nie miałem warunków aby rozumieć lepiej matematykę z powodów środowiskowych.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4557354/
A to nie jest przypadkiem tak, że matka więcej czasu spędza z dzieckiem i pokazuje mu to w czym sama jest dobra? A ojcu się nie chce...
@Dionizja: nie "sie nie chce" tylko musi #!$%@?ć w fabryce, żeby utrzymać i dziecko i matkę, która sobie z nim w domciu siedzi.
@boostasio: Ja i mój brat, z tym że nie traktuję tego jako 'odziedziczenie'. Ojciec po prostu miał masę książek o majsterkowaniu/technice z obrazkami które wertowaliśmy za dzieciaka. Oglądaliśmy z nim pomysłowego Dobromira, budowaliśmy karmniki, rozbieraliśmy radia etc. Druga rzecz że zawsze potrafił usiąść i pomóc z zadaniami z matmy czy fizyki i tak to na nas przeszło.