Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Kiedyś to były #rozowepaski
Teraz to nie ma różowychpasków.

Sprawa wygląda tak: mirek piwniczak prawiczak
Z edukacją po liceum mi nie wyszło, 2x próbowałem.
Więc chcąc nie chcąc poszedłem do pracy. Dupy nie urywało, programować nie umiałem, robiłem na magazynie.

Oczywisty efekt, wyczuwalny w towarzystwie dawnych znajomków ze szkoły średniej - to byłem bardzo nieatrakcyjny.
Nie chodzi mi o wygląd, bo nie mnie to oceniać, ale po prostu piwko z koleżankami to maks co mogłem ugrać, sława magazyniera mnie wyprzedzała o 2 kroki.
No i tak sobie ciułałem i robiłem na magazynie, wpierw przyjęcie i wklepywanie asortymentu, potem kursik na widłak, potem na wysokie skladowanie, życia osobistego nie miałem, więc starszy magazynier, ...
... a koleżanki zaczęły się żenić, i zaczęło ich ubywać...

Nie chce mi się długo pisać. 6 stycznia wbiłem 29 lvl
Nadal pracuję na magazynie, zarabiam 3600 netto. Nie jest to 15k, ale nie narzekam. W moim mieście to ładny pieniądz.
Kupiłem sobie omegę fakt, bije jej już 15 lat, ale dbam i jest ładnie zachowana. No i dużo nie jeżdżę - do pracy poginam rowerem.
Od roku mieszkam na swoim, trochę się kredytuje, ale większa połówka to za swoje.
Jednym słowem - dobrze mi się żyje. Szału nie ma, ale grzech narzekać.

A ja tu właśnie anonimowo narzekać chciałem.
Grono koleżanek i dziewcząt w moim zasięgu znacznie się przerzedziło.
Najfajniejsze to już pchają wózki.
A mnie atakuje II fala.
Spoko, niech i przebolcowane, używane czy wybrakowane mentalnie - zdarza się.
Ale jednego nie ścierpię. Dlaczego ja czegoś się dorobiłem, a dziewczęta nic dosłownie nic.

Nie oczekuję posagów czy jakiś innych staroświeckich historii, ale no kurka jeżeli w wieku 27 lat dziewczyna nie ma odłożonych nawet 20tys na własne wesele, no to ja #!$%@?.
Bardzo przeszkadza mi samotność, ale i się do niej trochę przyzwyczaiłem. Chciałbym mieć dziewczynę, a tu takie barachło mi już tylko zostało. Proszę o radę mirki: czy robię źle? Owszem, mam tylko średnie wykształcenie i pracę która nie porywa. Nie byłem atrakcyjny. Teraz jestem atrakcyjny, ale razi mnie że lgną do mnie jakieś same siostry golec. Mam obawy, że chodzi tylko o to, że mam 4 kąty i 4 kółka.

#zalesie #zwiazki #pracbaza #redpill

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Kiedyś to były #rozowepaski
Teraz ...

źródło: comment_XkirvLIwl6XcQu4xrgeFLMbMPSyjIoye.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
Nie oczekuję posagów czy jakiś innych staroświeckich historii, ale no kurka jeżeli w wieku 27 lat dziewczyna nie ma odłożonych nawet 20tys na własne wesele, no to ja #!$%@?.

@AnonimoweMirkoWyznania: patrzysz na kobiety miarą tego, ile pieniędzy mają na koncie? Jesteś taki sam jak one :D
Nie rozumiem takiego podejścia. Najwazniejsze ile ma oleju w głowie. A może ona nie chce wesela? Może chce żyć normalnie bez tego cyrku.
Jesteś
  • Odpowiedz
@biauywilg: nie chodzi o hajs tylko o to ze ktoś nie potrafi odkładać, jak taka osoba myśli ze "facet wszystko kupi" to średnio taką widzę. Wiadomo ze ktoś może klepać biedę ale czasem widać ze ktoś nie oszczędza tego co zarobi i liczy ze facet będzie bankomatem
  • Odpowiedz
@biauywilg @Jestem_tu_zielony
Rozumiem o co koledze chodzi. Nie o te 20k ale o to jakiej osoby szuka. Np. Moja byla, mimo tego ze wiecej zarabia, nigdy na nic niema kasy. Kasa przelatuje jej przez palce. Wiecznie jej bylo malo, a tłumaczenie ze niemoge wydawać wiecej niz zarabiam to dla niej czarna magia. Konie byl taki, ze ona zostala na chacie którą wynajmowalismy razem, ona nawet nie miala kasy aby oddac
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: hehe przypomniały mi się pewne rady z których wynikało "kup lepsze, przecież zarabiasz" a takie rady są o kant dupy do rozbicia. Po pierwsze trzeba mieć pieniądze drugie jak się je ma to się nie chce większości wydać np. na auto bo to bez sensu ...,trzy taka osoba jest oderwana od rzeczywistości jeśli chodzi o utrzymywanie sie.

Mirku cóż ... Nie oceniają też wszystkich tych dziewczyn jedną miarą, może
  • Odpowiedz
@Jestem_tu_zielony: bardziej mialem tu na myśli iz, sa osoby które potrafią odłączyć pieniądze na przyszłość, np. Mieszkanie i sa takie które nawet dobrze zarabiaja a na koncie pod koniec miesiąca prawie nic. Kazdy woli byc z osoba która bedzie zaradna, rozsądna, niz taka ktora niema o niczym pojęcia i zyje od pierwszego do pierwszego.
  • Odpowiedz