Wpis z mikrobloga

Proszę o informację dla mężczyzny w wieku 28 lat. Poszukuję dermatologa na terenie Krakowa który ogarnie mi syf na twarzy. Mam czerwony nos odkąd w wieku 18 lat pojawił mi się trądzik czyli już 10 lat. Od tamtej pory ciągle mam wysyp czarnych zaskórników i co chwilę mogę wyciskać białą maź z całej powierzchni nosa. Byłem u wielu dermatologów, ale żaden nie zrobił badań tylko dawał antybiotyk licząc, że pomoże ( żaden nie pomógł na stałe a poprawa była minimalna ). Niektórzy podejrzewają trądzik różowaty... ale to chyba występuje u kobiet w podeszłym wieku... No i skąd ten ciągły wypływ tej mazi... #dermatologia #dermatolog #krakow
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Captain_Hamster: Ja mogę Ci powiedzieć gdzie nie iść na pewno. Na Pachońskiego do Przychodni, tam jest pani dermatolog, która slucha tylko Twoich opowiesci i sobie coś tam przepisuje co nie działa nigdy, bo prawdopodobnie jest źle dobrane do choroby.
  • Odpowiedz
@Captain_Hamster: Próbowałem olejek, nie pomógł mi, okropnie wysuszył mi skórę (łuszczyła się) i śmierdziałem tym olejkiem na 10 metrów. O wiele bardziej polecam płyn acnosan T, jest w #!$%@? tani, zmniejsza produkcje łoju, działa antybakteryjnie i rozjaśnia skórę. Niby miałem zwykły trądzik, a nie różowaty, ale nic innego mi w walce z nim nie pomogło. Przy okazji łykaj cynk, przyśpiesza regeneracje skóry/
  • Odpowiedz
@Captain_Hamster: Znam naprawdę dobrą dermatolog w Chrzanowie, to ~50km od Krakowa, gdzina jazdy ale warto. Magdalena Tomsia, ogarnęła mi podobnie skomplikowany problem gdzie żaden inny dermatolog sobie nie radził. Polecam ją bardzo. Pierwszy raz byłam prywatnie a teraz już chodzę do niej na nfz i w końcu po latach tułaczki mój problem powoli znika.
  • Odpowiedz