Wpis z mikrobloga

@barbrzez: zależy od miasta i technologii, ale IMO możesz na tyle liczyć.

Co do pozostałych argumentów to nikt ich nie zrozumie póki nie zamieszka w Niemczech. Ja jestem pewien, ze dzięki wyjazdowi przedłużyłem swoje życie o pare lat. Czystość powietrza to jedno, ale tez brak tego szczurzego pędu jaki jest w Polsce, spokój życia, nawet zachowanie na drogach, to wszystko robi różnice.
@The_Godfather: jakość służby zdrowia, długie urlopy, brak ciągłej presji naokoło, normalna jazda po drogach i wiele innych. Nawet stosunek obcych ludzi na ulicy do ciebie.

Generalnie jest to trudni zrozumieć, najbardziej widać to po dłuższym pobycie na zachodzie i powrocie do Polski.
@Blitzkrung: w sensie w Trójmieście? :D Mam to szczęście, że tam gdzie jeżdżę, a robię dosyć standardowe trasy to drogi są naprawdę dobre, większość autostradami cisnę, w centrum Gdańska bardzo różnie, szczególnie wlot do Gdańska od Pruszcza Gdańskiego ma słabą drogę. Nie wiem w jakim rejonie Polski się poruszasz, ale u nas duża większość dróg jest bardzo dobra, część znośna i tylko mała niewyremontowana pozostałość badziewna. Gorsza kwestia to według mnie