Aktywne Wpisy
Polejmnie +1073
Mój kierowca ubera nigdy nie ma świadomości, że wiezie zwycięzcę powiatowego konkursu plastycznego „choinka świąteczna 2001”
#p0lka #logikarozowychpaskow
#p0lka #logikarozowychpaskow
Makarela +125
Orientuje się ktoś czy da się w jakiś sposób zgłosić do Google Maps żeby ich algorytmy nie puszczały objazdów przez konkretną ulice? Mieszkam niedaleko krajowej siódemki i nagminnie jak tylko pojawi się tam lekki korek to od jakiegoś czasu na mojej ulicy (droga powiatowa, ograniczenie 50km/h) sfrustrowani kierowcy pędzą ostro calymi kolumnami, niektórzy spokojnie przekraczają 100km/h bo nawierzchnia jest nowa. Codziennie znajdujemy martwe jeże, lisy, koty itd. Dodatkowo jest to ulica która
#remontujzwykopem #mieszkanie #remont
@Galbraith: też myślałem o listwie, ale nie wiem czy to pomoże zwłaszcza,że pod
Ja ostatnio ocieplałem dom i widziałem jak to majster robił. Ładnie podciągnął styropianem a parapety właśnie na takiej piance montował, tylko trzeba to czymś
Możliwie przyczyny
1. Balkon sam w sobie jest już tzw. mostkiem termicznym i generalnie w okolicy dołu okna balkonowego może być odczuwalny chłód (tam ucieka ciepło przenikając przez konstrukcję budynku dając odczucie chłodu).
2. Osadzenie okna balkonowego - spotkałem się wielokrotnie z różnymi fuszerkami (np. brak izolacji między ramą drzwi a ścianą/podłogą). Problem ten potęgowany jest jeśli od środku w budynku zamiast tynku jest płyta gipsowo-kartonowa. Wtedy zimne powietrze z nieszczelności wokół drzwi wpada częściowo pod płytę i całe połacie ścian są w ten sposób chłodzone - w takich mieszkaniach trudno jest nagrzać i utrzymać pożądaną temperaturę (jesli jeszcze mur jest ze szczelinówki a styropian położony na placki to kaplica...)
Podsumowując: albo ciepło ucieka przez konstrukcje i daje uczucie chłodu albo zimne powietrze wlatuje przez braki w izolacji, albo jedno
@Zdenek: dziękuję za analizę, szczegółów musiałbym dowiedzieć się od właściciela mieszkania. A że mieszkanie jest wynajmowane, to zależy mi jedynie na przynajmniej częściowym wyeliminowaniu problemu.
Specjalnie zostawili, żebyś grzyba nie miał. Masz nawietrzniki w oknach?