#anonimowemirkowyznania Niedługo kończę 22 lata, mierzę 177cm, a ważę zaledwie 56kg, czy ktoś ma może doświadczenie i pomógłby chociaż postawić pierwszy krok w walce z przytyciem? ( ͡°͜ʖ͡°) Ogólnie to już znudziło mi się bycie facetem w ciele gimnazjalisty (fikołków też mam już dosyć ( ͡°͜ʖ͡°)), mam mega niską samoocenę i nadszedł czas aby coś z tym zrobić, a nie tylko narzekać, bo życie ucieka, a wiecznie młody nie będę i czuję, że mogę żałować w przyszłości jeśli nic z tym nie zrobię, bo nie zanosi się abym nagle sam magicznie przybrał na wadzę z 15-20kg
Na siłownię wybieram się już dobre 2 lata, trenowałbym już dawno gdyby nie fakt, że z tego co mi wiadomo w moim przypadku musiałbym mieć odpowiednią dietę, a ja za bardzo nie miałbym jak jej się trzymać ze względu na pracę - w domu bywam co 2-3 dni na 24-48h (w tym jeszcze czas na sen), różnie to bywa i nie mam za bardzo czasu na przygotowanie odpowiednich posiłków i ich późniejsze przechowywanie/odgrzewanie po za domem.
Przez to jadam strasznie nieregularnie, mało i z reguły jest to tzw. śmieciowe jedzenie, które mogę na szybko przyrządzić (jakieś gotowce z marketów). Mam zamiar to zmienić tylko nie wiem czy przy takim trybie życia znajdę na to czas, bo na katering to mnie raczej stać nie będzie. Myślałem żeby wykupić u kogoś dietę, tylko boję się, że będą tam czasochłonne w przygotowaniu posiłki i trudne do nabycia produkty.
Nie wiem w sumie sam od czego mam zacząć, czytam różne fora i różnie ludzie piszą, najwięcej rad jest dla osób, które chciałyby schudnąć, może tutaj znajdzie się jakaś osoba, która będzie mi w stanie pomóc z moim problemem, byłbym wdzięczny :)
@MiltonSquire: najlepiej jesc czysto. To wiadomo. Tylko jesli kolega ma problemy z przejedzeniem tego wszystkiego to slodycze sa jakims wyjsciem, chociaz lepiej dowalic kalorii z tluszczy.
@MiltonSquire: nie wiem co go interesuje skoro nie ma nawet czasu na przyrządzanie posiłków. Jak chce rozsądnie przybrać na wadze to musi temu trochę czasu poświęcić. Nikt mu tu za darmo nie rozpisze diety.
Mam bardzo podobnie. Po pierwsze oblicz ile musisz kcal jesc aby utrzymac wagę i jedz ok. 200kcal ponad. Po drugie kup wagę kuchenną i waz wszystko co jesz. Po 3 pobierz apke do liczenia (ja mam Fitatu). Po czwarte Siłownia i ciezkie ale krotkie treningi max 1-1.5h. Ofc w dni treningowe jesz wiecej. Np. Potrzebujesz 2200 kcal eiec w normalny dzien jesz 2400 a w dzien treningowy 2500+
@AnonimoweMirkoWyznania też tak miałem, ale wystarczy w--------ć dużo posiłków dziennie, liczenie kalorii jeszcze bardziej wszystko ułatwia, tylko dużo p---------a z tym
@AnonimoweMirkoWyznania: Zacznij więcej żreć. A oprócz tego, to można się odżywiać dobrze i regularnie, nawet mając zajęty tryb życia. Wnioskując z Twojego wpisu, jesteś po prostu leniem i szukasz wymówek. 2 lata się wybierasz na siłkę? Serio?
Niedługo kończę 22 lata, mierzę 177cm, a ważę zaledwie 56kg, czy ktoś ma może doświadczenie i pomógłby chociaż postawić pierwszy krok w walce z przytyciem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ogólnie to już znudziło mi się bycie facetem w ciele gimnazjalisty (fikołków też mam już dosyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)), mam mega niską samoocenę i nadszedł czas aby coś z tym zrobić, a nie tylko narzekać, bo życie ucieka, a wiecznie młody nie będę i czuję, że mogę żałować w przyszłości jeśli nic z tym nie zrobię, bo nie zanosi się abym nagle sam magicznie przybrał na wadzę z 15-20kg
Na siłownię wybieram się już dobre 2 lata, trenowałbym już dawno gdyby nie fakt, że z tego co mi wiadomo w moim przypadku musiałbym mieć odpowiednią dietę, a ja za bardzo nie miałbym jak jej się trzymać ze względu na pracę - w domu bywam co 2-3 dni na 24-48h (w tym jeszcze czas na sen), różnie to bywa i nie mam za bardzo czasu na przygotowanie odpowiednich posiłków i ich późniejsze przechowywanie/odgrzewanie po za domem.
Przez to jadam strasznie nieregularnie, mało i z reguły jest to tzw. śmieciowe jedzenie, które mogę na szybko przyrządzić (jakieś gotowce z marketów). Mam zamiar to zmienić tylko nie wiem czy przy takim trybie życia znajdę na to czas, bo na katering to mnie raczej stać nie będzie. Myślałem żeby wykupić u kogoś dietę, tylko boję się, że będą tam czasochłonne w przygotowaniu posiłki i trudne do nabycia produkty.
Nie wiem w sumie sam od czego mam zacząć, czytam różne fora i różnie ludzie piszą, najwięcej rad jest dla osób, które chciałyby schudnąć, może tutaj znajdzie się jakaś osoba, która będzie mi w stanie pomóc z moim problemem, byłbym wdzięczny :)
#mirkokoksy #przegryw
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
w skrócie:
1. oblicz zapotrzebowanie kaloryczne
2. jedz ponad zapotrzebowanie
Komentarz usunięty przez autora
Np. Potrzebujesz 2200 kcal eiec w normalny dzien jesz 2400 a w dzien treningowy 2500+
Do tego 1h ciężarów na siłce 3 razy w tygodniu, BCAA, kreatyna. Nie zapomnij o nogach. Bez żadnego cudowania - prosty jakiś
1-10 susta 300mg e2d
4-5 Front po Antku propem 2x po 600mg
4-8 meta 40mg
Pct
Ćwiczenia: Scooby plus hantle plus tania ławeczka bez bajerów.
Dieta: Oblicz BMR, wypróbuj IF, ogranicz g---o żarcie do max 20-30%.
Najważniejsze wyrobić nawyki, potem sobie refactor walniesz
Komentarz usunięty przez autora
no, to moze najpierw zmien to a pozniej pros o rady?