Aktywne Wpisy
wedkarzyk +12
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Tzn. dobry dla mnie, a za parę dni będzie dobry dzień dla kogoś innego.
Kupiłem sobie opaskę Mi Band 2, która miała być inteligentna - chodzić na spacery z psem, podlewać kwiatki, pilnować przelewów, pamiętać o urodzinach i rocznicach.
Zapłaciłem. Sprzedawca wysłał. Przewoźnik dowiózł. Służby celne podjęły stosowną decyzję. Poczta doręczyła. Uff…
I okazało się, że nie jest tak inteligentna, jak reklamowano. Łazi wprawdzie za mną wszędzie, wylicza mi kroki, dystanse, kilokalorie, mówi, która godzina, przypomina o terminach, mierzy tętno, daje znać, że ktoś dzwonił czy napisał, ale resztę muszę robić sam. W zasadzie historia tak nudna, że womitować można, ale okazało się coś dziwnego - opaska (a dokładnie - pastylka) nie chce się łączyć z firmowym programem Mi Fit. Nie i już. Można prosić, można błagać, można krzyczeć, tupać nogą - nic. Natomiast łączy się bez problemów z programem Notify and Fitness for Mi Band.
Napisałem do sprzedawcy, podesłałem zdjęcia, filmy, wymieniliśmy uprzejmości i… Dostałem drugą - łączącą się z Mi Fit, na czym mi zależało.
No to zostałem z tą pierwszą. Zbyt wielu nadgarstków nie mam, więc...
Zasady:
Nie ma nic darmo na tym świecie - trzeba zaplusować i napisać komentarz.
Treść jest bez znaczenia - ale raczej bez wulgaryzmów - wszak tu w każdej chwili mogą być dzieci. :-)
Drugiego stycznia 2018 o godz. 19 sprawdzę, co się tu dzieje i autorowi z najwyższą liczbą plusów za komentarz - wyślę opaskę na mój koszt.
Czyli można, a nawet trzeba, zwoływać swe koterie, plusować jak szaleniec, liczyć na to, że pozostali też zaplusują za np. dowcipną (albo wręcz przeciwnie) treść. I że nie zaplusują komentarza autorstwa kogoś innego.
Zielonki zarejestrowane przed grudniem mogą śmiało brać udział.
No i nie można być u mnie na #czarnolisto. Ten warunek jest dość oczywisty. :-)
Podsumowanie opisu opaski:
Opaska jest sprawna, wszystkie funkcje w niej działają, nie potrafi się jednak połączyć z Mi Fit. Nie jest to wersja na rynek indyjski - co widać na zdjęciu.
https://www.wykop.pl/cdn/c0834752/666d4e33465242695a54673d_S4tFHk14qgg1IW5wJwQ2DgKtqe0Zl7yt.jpg
No to do dzieła!
PS
Tak, zdjęcia zostały zrobione grzebieniem rogowym otrzymanym w spadku po dziadku. Jeśli kogoś to wyjątkowo drażni, to może podesłać jakiegoś Hasselblada, by następne zdjęcia były już na poziomie. ;-)
#miband2 #miband #xiaomi #rozdajo #zadarmo #zabawyzwykopem
#rozdajo
ROZDAJO ! ze wszystkich osob ktore zaplusuja ten komenatarz wylosuje jedna osobe ktora otrzyma 5 zlotych na podane konto!!! ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na górze róże,
Na dole panda,
Mam horom curke,
Dejcie Mi Banda!
O! Tu to widać:
:-)
Mi też się odszczekiwał, ale odszedłem pokazując mu plecy. Wiem, zagranie gówniarza, ale uznałem, że to lepsze, niż słuchanie: co to jest Zbuczyn. :-)))
Miał sierść.
Wiesz, to jedna z fajniejszych konwersacji w tym mijającym roku.