Wpis z mikrobloga

Może kogoś zainteresuje sklep #dealextreme

Jako że na #gearbest przy telefonach praktycznie nie ma #priorityline to szukałem jakieś alternatywy.

tak trafiłem na http://www.dx.com/ znalazłem nawet spoko cenę na #xiaomi redmi 5 plus

Xiaomi Redmi 5 Plus 5.99 3GB RAM 32GB ROM za $168,66 (wersja złota $158,24)

w tej cenie mamy już wliczone ubezpieczenie od VAT, jednak ubezpieczenie jest max. do 40$
Po rozmowach ze sklepem wynika że ubezpieczenie działa tak samo jak w lightinthebox, czyli płacisz potem wysyłasz papiery i oddają na paypala. Wszystko spoko bo nawet jakby telefon wpadł na VAT to zapłacimy ok. 40$ i dostaniemy potem 40$ czyli na zero. Przy droższych rzeczach słabo opłacalne.

Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym sklepem i chciałby się podzielić?

#gearbest #banggood

Pobierz sendlicz - Może kogoś zainteresuje sklep #dealextreme

Jako że na #gearbest przy te...
źródło: comment_ObkhUheZD0xuD5ZROugOLyy77Y9Pr2Tk.jpg
  • 25
Reflink ponad wszystko!
Nie wiem czy sklep to nie #!$%@?, nie wiem czy działa ubezpieczenie na VAT, czy w ogóle wyślą - pytam o to ludzi z wykopu, ale wdupczę refa bo przecież bez niego wziąłbym umarł...

Aż się prosi o dodanie do czarnej listy.
@sendlicz: W #dx jest ubezpieczenie od VAT dla telefonów. Kosztuje liniowo $2, a maks. kwota zwrotu wynosi $40. Telefony wysyłają pocztą singapurską. 8 listopada kupiłam tam 3 telefony, każdy z nich przeszedł bez opłat. Czyli nie miałam szansy sprawdzić jak działa to ubezpieczenie w praktyce( ͡° ͜ʖ ͡°) Pierwszy z telefonów doszedł w 11 dniu, po złożeniu zamówienia, a trzeci po 17 dniach.
@n_____S: "ma" to jest czas przyszły, dużo różnych rzeczy miały mieć chińskie sklepy i różnie wychodziło w praktyce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@wish666: wiadomo, nie widzę różnicy czy jest czy nie, jakbym chciał bardzo to bym spamował że zajebisty sklep i kupujcie, a tak to piszę prawdę