Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem co wy chcecie osiągnąć donosami na Kononowicza? Na każdej polskiej wsi psy tak żyją albo gorzej, ten poza tym że nie jest spuszczany żeby sobie pobiegał to nie ma źle, a w sumie tak naprawdę może z nim co jakiś czas na smyczy wychodzą tylko się tym w filmikach nie chwalą. Jak wam tak nie pasuje to sami tam pojedźcie i wyprowadzajcie go na smyczy i karmcie.
Co do paczek, piszecie że każdy menel dostaje pełno żarcia w różnych instytucjach. Tak jest tylko to takie gadanie bo ludzie jednak te paczki im wysyłają więc najlepiej wysłać paczkę, a później narzekać że wszystko dostają za darmo.
Co do mexicano widać że jest trochę zazdrosny o te paczki ale z drugiej strony ma trochę racji bo mogliby się z nim dzielić skoro tego tyle mają. Widać tu pazerność Konona że sam nie zje i nikomu nie da, woli wyrzucić. To samo jest z drewnem które leży na podwórzu. To nie jest tak że Kononowi się nie chce tego drzewa porąbać na opał tylko on ze swojej pazerności/chytrości trzyma to drzewo na później, a liczy na węgiel od ludzi. W sumie mu się nie dziwie bo skoro w tamtym roku się udało, w tym też już trochę węgla im ktoś dał to dalej będą liczyć że ktoś pomoże. Mimo wszystko nie rozumiem co mają dać jakieś donosy na nich?
Są jacy są ale chyba nikt nie chciał by się z nimi zamienić bo mają i tak trudną sytuację. Tak, w sumie to tylko i wyłącznie ich wina. Choć też nie cała bo pomyślcie sobie który normalny pracodawca zatrudniłby czy majora czy konona? Jeden analfabeta co się wysłowić nawet nie potrafi, drugi ledwo chodzi.
Ja im nie pomagam ale też nie pisze donosów żeby jeszcze im utrudnić życie bo jakby nie było trochę mi ich szkoda. Nie żałuje im nawet jeśli dostają te obiady czy jakąś pomoc finansową to i tak są to takie grosze że można tylko wegetować, a nie żyć na jakimś nawet minimalnym poziomie.
Dziękuje za tą wypowiedź

#kononowicz #suchodolski
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

y płot, nero by im s--------ł i zagryzł jakieś głupie dziecko (ew. został odstrzelony przez myśliwego).

@RzecznikWykopu: Jezu, jak tak Ci ten pies wadzi to przyjedź na Szkolną 17 za pół litra i 200 złotych Konon Ci go odda.
  • Odpowiedz
@gupio: Pies mi absolutnie nie wadzi tylko warunki w jakich bemben go trzyma i jak go traktuje. Nie mam zamiaru dawać mu nawet grosza a jedynie liczę na to, że dostanie w prezencie plik mandatów bożych i pouczeń ludzkich.
  • Odpowiedz