Aktywne Wpisy
inga +227
Wreszcie budowa domku doprowadzona do końca ;) Z całkowitej ruiny, w ktorej squatowali bezdomni powstał calkiem przyjemny domek letniskowy nad jeziorem :)
Koszt budowy z wykończeniem i ogarnięciem działki - 250 tysięcy złotych. Początek robót 2021, koniec 2023. Wiele rzeczy zostało wykonanych samodzielnie.
#chwalipost #budujzwykopem
Koszt budowy z wykończeniem i ogarnięciem działki - 250 tysięcy złotych. Początek robót 2021, koniec 2023. Wiele rzeczy zostało wykonanych samodzielnie.
#chwalipost #budujzwykopem
MlCHAU +3
Chciałbym teraz to samo zrobić w starym PCcie. Powie mi jakis mądry człowiek jaki dysk dobrać do starego kompa i czy to w ogóle ma sens. Parametry starego kompa pic rel.
Z tego co widziałem większość dysków SSD ma interfejs Sata III. Obecnie w kompie stary dysk podłączany na SATA II. Czy ta płyta główna ( Asus P5VD2-MX P4m890 ma możliwość podłączenia czegoś nowszego niż stary HDD. Jest może jakaś stronka gdzie da się sprawdzić kompatybilność. Szukałem z wujkiem Google, ale chyba za głupi w te klocki jestem
#komputery #pcmasterrace
A jak już koniecznie chcesz się pchać w ssd do tego trupa to zainstaluj coś nowszego niż xp, dobij ramu do 4gb i wsadź max. procka jaki się da czyli e6700.
Z sata 2 będzie działało.
No ale jak chcesz. 2x2gb ddr2 to 50-60zł, e6700 to 20zł. Więc koszt modernizacji niezbyt duży.
Czy jest sens kupna ssd? Ssd zawsze możesz sobie przełożyć do innego pc, pozostaje kwestia pojemności - myślę, że jakaś 120GB (220-240zł) spokojnie wystarczy, no chyba, że znajdziesz jakąś 240 za ~300zł (ostatnio za tyle dało się nabyć