Wpis z mikrobloga

@BishKopt: @MagicznyHades: A teraz zastanów się nad moją reakcją kiedy widzę takie farmazony o "zdrowym rozsądku" itp. kiedy mam w świadomości to o czym rozmawialiśmy?

https://www.wykop.pl/wpis/28740633/bitcoin-to-taki-latwy-sposob-zarobku-dzizas-jak-mo/

Może to zabrzmi narcystycznie, ale polecam ten styl - z każdej strony słyszę niesamowite ilości argumentów, wypowiedzi jakichś geniuszy inwestycji jak Warren Buffet który mówi o bańkach... Ja wtedy zrelaksowany, sączę sobie piwko z bananem na twarzy i stoickim spokojem, patrzę na Buffetta a
e.....r - @BishKopt: @MagicznyHades: A teraz zastanów się nad moją reakcją kiedy widz...

źródło: comment_vneXwhRfdgMxUmOtCn23v7KH3fJyanWU.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Woody_J: Dla mnie kompletnym knockoutem Buffetowej przepowiedni było jedno co powiedział "nie inwestuję w coś o czym nie mam pojęcia"... Nie ma pojęcia o BTC ale widzi bańkę. Bitch please... to dinozaur, farta miał z coca colą w latach 80 a później wielokrotnie dawał dupy.

COś więcej o wykresie? Nic nie wiadomo, ale poczytaj to co podlinkowałem. Wywraca myślenie o btc o 180st. Ja mam #!$%@? i czekam na miliony ;)
  • Odpowiedz
@escabor: ten wykres to symulacja wykresu na podstawie historycznych cen BTC (regresja, w tym przypadku logarytmiczna) czyli też wróżenie z fusów, chociaż może to samo spełniające się przepowiednia? oby tak było ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Smule: Obecnie to może i nawet Stephen Hawking tak twierdzić a ja nie będę w to wierzył. To tylko domysły, ja opieram się na sprawdzonych faktach i to wyjątkowo trafnych ;)

Wiadomo, trochę przesadzam. Sam pamiętasz, ledwo w ciągu ostatnich kilku dni rozmawialiśmy to mówiłem że wzrosty są za szybkie i lepiej gdyby zwolniły.
Koleja sprawa to co mamy na myśli pisząc "bańka" bo ile ludzi, tyle twierdzeń.

Z pewnością odrzucam
  • Odpowiedz
@escabor: Nie wiedziałem, że Andreas się nie zna.

Do czego dążę. To, że ktoś uważa obecne wzrosty BTC za bańkowe i przesadzone nie czyni go z góry wrogiem, nocoinerem, zdrajcą i fanatykiem fiata, który gówno wie, bo nie widział twojego wykresiku. Postęp BTC jest praktycznie zerowy, cena rośnie "bo tak", a fanatycy swoje, każdego kto się z nimi nie zgadza zwyzywają nie podając żadnych sensownych kontrargumentów i gadając pod nosem o
  • Odpowiedz
@Smule: Głos rozsądku na pustyni. :) Zgadzam się praktycznie z każdym słowem. +1

Warto też zauważyć, że coś co ma wzrost jak bańka zazwyczaj pęka jak bańka; Choć w przypadku Bitcoina to może się nie sprawdzić, bo jednak, to co za nim stoi (idea, technologia) może być więcej warte na rynku niż się komukolwiek z nas wydaje...
  • Odpowiedz