Wpis z mikrobloga

Człowiek chciał, bo wie że to jest lepsze, jednak nie da się. Same błędy - pierw problemy ze zmianą wyglądu, potem problemy z kompilacją bo niby nie widzi JDK a na końcu brak polskich znaków. Jakoś straciłem całkowitą sympatię do Intellij IDEA. Powrót do Eclipse jednak konieczny.

#java #oswiadczenie
  • 45
@Baczy: Nie pisz takich rzeczy dobrze radzę, bo jak ja ostatni raz napisałem tu o jakichś bugach w IntelliJ i nie działającym przez to projekcie, to się wywiązała dyskusja na 50 postów a na koniec tradycyjnie O TY #!$%@? INTELLIJ NAJLEPSZY NIE ZNASZ SIĘ NIE OCENIAJ XD
@GotoFinal: Twoje argumenty w tej dyskusji skończyły się mniej więcej na:

no aktualnie żyjąc w polsce mam te 20$/h na b2b, tyle dali na początek, w tym samym miejscu pracują osoby z 25 i 30, ja dopiero zaczynam, więc potem bez problemu mogę iść po więcej

Więc lepiej przestań się ośmieszać i tutaj. xD

Eclipse działa z preinstalowanym Mavenem, więc raczej wygrywa.
@Hatespinner nie, eclipse tylko pozwala na indeksowanie niewłaściwych folderów, wspiera coś co nie powinno istnieć, wspiera błędnie skonfigurowany projekt.
I cała twoja ocena ide sprowadza się do nie znajomości mavena... Ale już przestań się pogrążać bo ja dalej nie mogę wyjść z podziwu że można żyć z tak mała znajomością podstaw.
nie, eclipse tylko pozwala na indeksowanie niewłaściwych folderów, wspiera coś co nie powinno istnieć, wspiera błędnie skonfigurowany projekt.

@GotoFinal: Projekt ściągnięty z Githuba robiony przez masę specjalistów od Springa. xD Skończ.

I cała twoja ocena ide sprowadza się do nie znajomości mavena... Ale już przestań się pogrążać bo ja dalej nie mogę wyjść z podziwu że można żyć z tak mała znajomością podstaw.

@GotoFinal: Lepiej nie rób wjazdów personalnych, bo
@Hatespinner:

Projekt ściągnięty z Githuba robiony przez masę specjalistów od Springa. xD Skończ

Przecież rozmowa była o templatce z mavena...

Lepiej nie rób wjazdów personalnych, bo tylko przypomnę ci, że jak ja robię korporacyjne systemy dla prywatnych klientów w IE i UK, to ty wchodzisz na wypok.pl i piszesz odrycia o tym jak działa hashcode, więc to raczej działa na twoją niekorzyść waflu.

No i fajnie, robisz jakieś korporacyjne systemy, a
zwalał winę na IDE pomimo że to jego brak wiedzy.

@GotoFinal: W dupie mam wiedzę o IntelliJ, jak jest taki zajebisty to powinno wszystko działać, a w szczególności to, co działa gdzieś indziej.

tylko z chęcią mu pomogę to naprawić, jak nie będzie jak ty-

PRZED PAŃSTWEM @GotoFinal W KAŻDYM TEMACIE GDZIE KTOŚ NAPISAŁ ZŁE SŁOWA O INTELLIJ TYLKO PO TO, ŻEBY DODAĆ ŻE U NIEGO DZIAŁA!
@Hatespinner tak z ciekawości, co to za funkcjonalność która w Eclipse działa lepiej niż w Intellij?, bo jak na razie jedyny przykład to to że da się w Eclipse dodawać do projektu mavenowego pliki źródłowe których maven potem nawet nie zbuduje (prawdziwy killer feature :P)
@Godziu73: no przecież @Hatespinner: w poprzednim temacie używał innej opcji w intellij i innej w eclipsie i dziwił się że... działa inaczej! jak się w eclipse stworzy projekt tak samo jak on tworzył w intellij - to też nie działa. Ale on nie potrafił rozróżnić opcji mavena od samych opcji IDE...
@witajswiecie: więc no :D

@Hatespinner: eeej, zrobiłem projekt w eclipse tę samą opcją co ty w intellij
@GotoFinal: Nie zrobiles zadna opcja tylko #!$%@? zaimportowales, co od razu widac po ikonce klasy, czego nie mozna powiedziec o IntelliJ.

Ale on nie potrafił rozróżnić opcji mavena od samych opcji IDE...

@GotoFinal: Wielokrotnie powtarzane klamstwo staje sie prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°) To ja zaczne powtarzac, ze twoj stary zabawial sie z kozami.
@Hatespinner: aha, "u ciebie działa", no świetne wyjaśnienie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przecież stworzone tak samo, i to eclipse, miało działać samo.
wpisuje mvn clean install i nie mam w środku tych plików, no przecież to wszystko co trzeba zrobić jak się używa mavena.

Oba projektu stworzone przez intellij i eclipse działają tutaj prawie tak samo.... jedyna różnica jest taka że eclipse pozwala na niepoprawną konfiguracje -
@Hatespinner: bo to projekt mavena, więc powinien działać zgodnie z mavenem, bo potem nie idzie tego skompilować za pomocą mavena - a po to się przecież używa mavena. Ktoś potem tylko kopiuje projekt wpisuje mvn package czy co tam chce - i działa. I intellij domyślne pilnuje tej kompatybilności - i dostosowuje swoją konfiguracje do tego co widzi w pom.xml, dzięki czemu nie ma takich cyrków że komuś niby się buduje
bo to projekt mavena, więc powinien działać zgodnie z mavenem, bo potem nie idzie tego skompilować za pomocą mavena - a po to się przecież używa mavena.

@GotoFinal: Jak go skompliluje z konsoli za pomocą mvn clean install to dalej działa, szach. To samo było z tym, który importowałem do intellij.
No nie działa... Chyba że coś zmieniłeś w pomie... Możesz wysłać ZIP z projektem. Bo tak to w tym projekcie to nie zadziała poprawnie - przecież mam u siebie niby taki sam...