Wpis z mikrobloga

Narutowicz był ofiarą podziałów w Polsce tworzonych przez polityków, którzy ostatecznie stracili kontrolę nad nienawiścią, którą podsycali w imię zysków politycznych.

Obecna opozycja

Narracja przeciwników Narutowicza była dość typowa. Oskarżanie o to, że jego wybór nastąpił pod wpływem innych krajów (Niemcy, Ukraina), finansjery, Żydów, masonów - skądś to znamy?

Znamy, gadanie że PiS pcha Polske do Rosji

Mieliśmy
  • Odpowiedz
obecna opozycja

@Hrotan iksde. Jedyna słuszna partia zbijała i wciąż zbija kapitał polityczny na nazywaniu swoich przeciwników zdrajcami, agentami, wrogami, ukrytą opcją niemiecką, gorszym sortem, kanalikami itp. więc daruj sobie to słodkie #!$%@?, bo teraz to co najwyżej zbierają plon tego co zasiali. To oni zaczęli dzielić Polaków.
  • Odpowiedz
@Kamill: Naturalne, że partie w ten sposób manipulują, ale rzucanie się na samochody i podpalanie biur poselskich nie jest adekwatną reakcją ludzi, a przynajmniej tych zdrowych psychicznie. Teraz wydaje mi się, że to już poszło za daleko i większośc osób, która nie głosowała na PIS i PO patrzy na to ze strachem.
  • Odpowiedz
@Majk_: Wiem, czytałem grupy i fp obywateli rp i kod. Stwierdzili, że trzeba było zrobić to skuteczniej następnym razem. Normalni ludzie się powinni od takich ruchów odciąć i na szczęście wiele osób tak zrobiło.
  • Odpowiedz
@djtartini1: Ale wszyscy tak napisali? Na grupach każdego środowiska politycznego znajdzie się wielu tępych prymitywnych oszołomów, bo niestety taka jest polska debata polityczna a górującym PO i PiSowi niespecjalnie zależy na zmianie tego.
  • Odpowiedz
@Cinoski: Z drugiej strony na Marszu Niepodległości ekstemiści to tylko promil, wydaje mi się, że mniej niż na marszach KOD- choćby ze względu na dużo większą frekwencję. Powinno się wyeliminować jedynych i drugich i wsadzic na dwa lata niech się ogarną, żeby reszta mogła normalnie żyć i dyskutować.
  • Odpowiedz
@djtartini1: To inna sprawa, bo już sami organizatorzy i często zaproszeni przez nich goście maja dość radykalne poglądy, a sam ONR czasami wygląda jakby chciał traktować MN jako własną manifestację a nie wyłącznie marsz upamiętniający odzyskanie niepodległości - wnioskuję to z wypowiedzi organizatorów, których tłumaczenia haseł często były skierowane wprost do osób o określonych poglądach aniżeli pasowały do definicji zwykłego patriotyzmu lub były uniwersalne i choć ludzi idących w marszu
  • Odpowiedz
@Kamill: Rozumiem,że plon to według ciebie pewne wygranie następnych wyborów i jednocześnie banda debili stosujących przemoc w imię swoich racji? Bo nie rozumiem, jeśli wygrywa nie twoja opcja to zasiali burzę, jeśli twoja - mordercy i bydlaki, "nie dorośli do demokracji" (cytat)...Demokraci w mordę jeża...
  • Odpowiedz