Wpis z mikrobloga

Mirkowanie - Gra o Mirko i nie tylko (Android/WebGL). Konkurs

Formularz Test Android

Witajcie Mirki i Mirabelki, wciąż pracuję nad grą, jeśli zaś chodzi o beta testy, to raczej będą w tym tygodniu, ale pewien na 100% nie jestem, jest jeszcze dużo rzeczy do zrobienia. Teraz skupiam się na zrobieniu działającej wersji (zapis, balans + sprawdzenie wszystkiego + następnie testerzy sprawdzają), podczas testów będę naprawiał błędy + dodam te rzeczy co miałem dodać, zależnie od zainteresowania testami, mogę wypuszczać częściej aktualizację, mam jeszcze wiele pomysłów. Jeśli zaś chodzi o aktualizację gry po premierze, to też zależy od popularności gry. Jak na ten moment nie wróże sukcesu.

Ogólnie to dziwne uczucie, kiedyś tam pisałem z pewnym Panem, że mam zamiar zrobić grę o Wykopie, też pisałem wiele razy o tym z Państwem na PW, w swoich znaleziskach, robiłem sobie kosmiczną strzelanke, aż tu nagle chyba o 4:00 wpadłem na robienie gry o Mirko i nadal ją robię, ileż człowiek się dowiedział o Mirko, Wykopie, czuję się, jakbym studiował szkołę s----------a (i tutaj wpadł mi ten pomysł do gry), coś ciekawego, a zarazem bardzo dziwnego, dziwnie się też patrzy na Wykop z przeszłości (widzi się dużo platynowych nicków, ale też i pewnie wielu już nieżyjących Mirków), którzy będą nadal 'żyć' w gierce, jako forma upamiętnienia, ogólnie gra miała takie cele:

- Zapoznać mnie lepiej z Wykopem, panującymi tu obyczajami
- Rozbawić gracza, a zarazem skłonić do przemyśleń, gra posiada też pełno ukrytych rzeczy.

Rozśmieszać, ale i nakłaniać do przemyśleń, wiele więcej. Dziwnie wyszło, bo teoretycznie chciałem wstać chyba o tej 4:00 zrobić coś tam w jeden dzień i wrzucić na luz, na nocnej jakoś nie było dużo +, bardziej więcej negatywnych komentarzy, następnie na dziennej napisałem o gierce i wpadło całkiem sporo plusów (chyba 2.7K) i była też masa pozytywnego odzewu, tak więc postanowiłem bardziej się przyłożyć do gry. Wiele się zmieniło podczas tworzenia gry, cały czas dochodziły nowe pomysły, fakt, z czasem znalazłem się nawet na czarnej liście u wiele osób, tak bywa.

Jeśli zaś chodzi o szkołę, s----------a, to, mamy takie kategorie (z czasem dojdzie więcej). Lekcje są tak jakby ulepszeniami mnożnika klikania i pasywnego zysku, w przyszłości będą też dawać inne rzeczy. Na wykładach jest sporo o historii Wykopu i wiele więcej.

Legenda - Legendarny Fanzonun prowadzi wykłady.
PlusBoty - Freakz, Lubie-Sernik i PotężnyPlusbot, jak się uczyć, to od najlepszych
Społeczność - Tutaj mamy szalonego Mirka, który chce uratować cały Wykop, narzeka na Wykop, następnie pojawia się alternatywny Mirek, jest pełno symboli, odniesień. Co ciekawe, te lekcje odejmują mnożnik, zamiast dawać :-} Tu jest niespodzianka "Nie co masz, lecz co dasz".
Znaleziska - Sekrety Bordo :-}
Inne: S--------s V i Michau bez jajek, nauczają nas.

No, a jeśli zaś chodzi o ryzykowne akcję, to na ten moment mamy:

- Akcja na bednarza
- Zarzutka
- C---i w zbożu
- Patrz jak fruwa (kosmonauta)
- Serwerowa Orgia (pasta o serwerowni).

Troszkę szkoda, iż wpis z propozycjami komentarzy nie cieszył się dużym zainteresowaniem, liczbami plusów, na jego podstawie chciałem zrobić komentarze do wpisów i takie tam, szkoda, być może kiedyś to powtórzę.

Lista Zmian:

Dziękuje wszystkim tym, którzy kibicują projektowi od początku, dziękuje też wszystkim przyszłym testerom. Dzięki za każdą propozycję/tekst/wkład w rozwój gry :-}

Jeśli zaś chodzi o konkurs, to mam takie pytanie, być może głupie, piszcie w komentarzach ile waży plik APK gierki (Android, w MB, można się pomylić o 0.5MB). Osoba najbliższa prawdy, będzie w szkole s----------a.

Nie chcesz przegapić ważnych informacji? Niedługo beta testy
Zapraszam do obserwowania tagu #donislawdev co jakiś czas, będą ukazywać się pod nim kolejne podsumowania gier + kolejne projekty, oraz do:
Lista <--- Zapraszam (Wołanie do statystyk z moich gierek, premier moich gier, beta/alpha testy, bez spamu, jest to lista wołania, wystarczy się zapisać). Warto też obserwować moją osobę na Wykopie.
Gra posiada też własny tag #donislawmirkowanieclicker <-- obserwuj

Facebook
Twitter

Zapraszam też do sprawdzenia moich innych gier:
Moje Inne Gry

#konkurs #wykop #feels #gamedev #heheszki <-- W sumie cała gra, to jedne wielki śmieszki.
DonislawDev - Mirkowanie - Gra o Mirko i nie tylko (Android/WebGL). Konkurs

Formul...

źródło: comment_8ND0uCvKliWHkxxnLo8evfOWOcFKqcFT.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dobra Panowie, wygrała jedna osoba :-}
Ale dodatkowo za tak dużą aktywność, wśród odpowiadających wybiorę jeszcze jedną osobę, tak więc wygrały 2 osoby, jeszcze dziś/jutro napiszę kto wygrał, dzięki za udział :-}

@d1ck: @wlarzej:
Licencja to tam 400-500 zł co rok, to jeszcze luz, wydałbym tyle, bo nawet o wiele więcej wydałem już na GameDev, no, ale:
- Nie można wydać gry na IOS bez... Maka, a taki
  • Odpowiedz
@d1ck:
Szczerość, nie sądzę, aby było warto zmieniać telefon dla tej gry. Nie twierdzę też, iż gra jest dobra. Mogę jedynie napisać, iż zrobiłem wszystko, aby gra była dobra, tworzyłem/tworzę grę ze współpracy ze społecznością, gra ma kilkaset odniesień do Wykopu, kilku innych rzeczy, jest bogata w żarty, przemyślenia i wiele więcej :-}
Jednakże jeśli bym pisał "Gra jest dobra, no mega" "najlepsze gra" to byłaby to oznaka jedynie mojego
  • Odpowiedz