Aktywne Wpisy
zielonzielon +497
#sejm
"jeśli ktoś jest przeciwnikiem aborcji to niech jej sobie nie robi".
No i dziękuję, dobranoc. To powinno wyczerpać temat. Nie wiem czemu niektórzy tego nie rozumieją.
"jeśli ktoś jest przeciwnikiem aborcji to niech jej sobie nie robi".
No i dziękuję, dobranoc. To powinno wyczerpać temat. Nie wiem czemu niektórzy tego nie rozumieją.
Nick_Login +1494
Po raz pierwszy w życiu zaczynam grać w #baldursgate. Jakieś porady dla świeżaka? Co robić, czego nie robić, na co zwrócić uwagę? Wcześniej milion razy ogarniałem #gothic, #diablo, #diablo2, #diablo3.
#kiciochpyta
@EmielRegis88
simple task ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. Tutaj nie ma prowadzenia za raczke, bedziesz musial skupiac sie na czytaniu dialogow, rozumieniu ich i zagladania do dziennika.
2. Jezeli w gothicu podobalo ci sie ze widzisz te same, 'zaprzyjaznione' postacie to postaw na Imoen/Jaheira/Minsc/Khalid/Dynaheir, gdyz fabularnie pomiedzy czescia pierwsza a druga to oni Ci towarzyszyli
3. Zbieraj gacie,
Bierz czarodzieja i w lesie przy kamieniu jest pierscien co bodaj robil jedna kule wiecej :) potem znajdziesz druga i czesc, ale nie pamietam dokladnie to bylo prawie 20 lat temu.
O, tu :)
Pozdrawiam,
@crazysatan999: W 1 charyzma akurat się liczyła. To dopiero w 2 nie przydawała się do niczego.
@menstruacyjnakaszanka: Seria BG jest bardzo prosta i ciężko coś zrobić źle. Ciesz się grą i nie czytaj żadnych poradników i nie używaj exploitów.
Jak używasz moda podnoszące rozdzielczość to staraj się mieć centrum wydarzeń na środku ekranu inaczej skrypty mogą się nie załadować.
@chciwykrasnolud: szczególnie z tym pierścieniem co się prawie na samym początku zdobywało… nie wiem kto to wymyślił.
To dziala jakos tak, ze jest ukryty wspolczynnik ktory odpowiada za odblokowanie dialogow, charyzma potrojnie dodaje premie do tego wspolczynnika, intelekt normalnie sie dodaje, do tego jest wspolczynnik 'Reputacja' ktory sie dostaje za jakies dobre uczynki i za dotacje w swiatyni albo traci za zabijanie niewinnych. Razem te 3 rzeczy sie sumuja. Mozna to latwo sprawdzic w Candlekeep gdzie jest Hull ktory albo da nam sztylet +1 jak
poniżej jest krótki opis nagrody i widnieje tylko info aby mieć 18 Charyzmy:
http://baldursgate.wikia.com/wiki/Hull%27s_Sword