Aktywne Wpisy
sergio91 +478
Dzisiaj w nocy różowa nie mogła zasnąć i się wierciła, obudziła mnie i powiedziała, że ma mi ochotę obciągnąć xd zrobiła to i poszła spac
#seks
#seks
Poniedziałek rano. Niechaj energii na resztę tygodnia doda wam widok sensualnej Anki ocierającej się o Alvaro 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#bachata #lewandowski #lewandowska #p0lka
#bachata #lewandowski #lewandowska #p0lka
Odkąd pamiętam, robiąc brzuszki zawsze mam jeden i ten sam problem - po kilku seriach, zamiast czuć brzuch, czuję piekącą (a nazajutrz bolącą) szyję. Nie mam pojęcia co robię źle, bo tyle się już naczytałem o poprawności ich wykonywania, że mógłbym o tym książkę napisać - ułożenie nóg, tułowia, ręce przy skroniach (bo tak podobno ćwiczenie jest bardziej efektywne), skłon max do 30°, nie ciągnąć szyi, nie unosić głowy, nie robić garba ani 'mostka', etc.
Początkowo podejrzewałem słabe mięśnie karku i szyi właśnie, ale od dawna robię jeden i ten sam program, a szyja wcale się nie wzmacnia i problem nie tylko nie znika, ale wręcz przeciwnie - przy bardziej zaawansowanych etapach robi się coraz bardziej uciążliwy.
Potem myślałem, że może jednak faktycznie trochę ciągnę tę szyję i unoszę głowę, ale oglądając tutoriale na YT każdy instruktor, który przed tym przestrzega, sam tak jednak trochę robi, więc chyba jest to naturalne.
#cwiczenia #pytanie #pytaniedoeksperta i może koledzy z #silowania albo koleżanki z #fitness coś podpowiedzą, bo to trochę irytujące, kiedy mam problem z wykonaniem programu nie przez bolący brzuch, a piekącą szyję ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora