Ziomek, nie pisz głupot. Kapusta ma być kiszona, a nie kwaszona!
@jar3cki: Ale wiesz, że obie nazwy z historycznego punktu widzenia są poprawne i opisują dokładnie ten sam produkt? Nawet więcej, określenie "kapusta kwaszona" jest określeniem starszym.
@Slonx: #!$%@? 3x czytałem listę składników i nie mogłem się nadziwic po #!$%@? Ci borówki do bigosu i to świeże i suszone i że jego to, że koloru nie zmienił...
Bo oczywiście w kraju, w którym żre się bigos na kilogramy, w żadnych marketach, dyskontach czy sieciowych sklepach tego nie ma, a przecież bigos bez wędzonej śliwki to nie bigos.
Jak dorwiesz kiedyś suskę sechlońską to jest jeszcze lepsza, polecam.
1. Kapusta biała.
2. Kapusta kwaszona.
3. Borowiki świeże.
4. Borowiki suszone.
5. Śliwka wędzona.
6. Kiełbasa jałowcowa.
7. Łopatka wieprzowa.
8. Udziec jagnięcy.
9. Udziec z jelenia.
10. Koncentrat pomidorowy.
11. Wino czerwone.
12. Jałowiec.
13. Ziele angielskie.
14. Liść laurowy.
15. Majeranek.
16. Cebula.
17. Czosnek.
18. Tymianek.
19. Cząber.
20. Sól.
21. Pieprz.
22. Papryka słodka.
23. Papryka wędzona.
24. Kminek.
Z taką ilością bigosu nic mnie nie wytrąci z równowagi.
#gotujzwykopem
źródło: comment_UkSFDbCE1u5jzVxz0VthDxTkSC8CXYjW.jpg
Pobierz@jar3cki: Ale wiesz, że obie nazwy z historycznego punktu widzenia są poprawne i opisują dokładnie ten sam produkt?
Nawet więcej, określenie "kapusta kwaszona" jest określeniem starszym.
Kolega @flager mnie
@theodolit: o ja #!$%@?, to profanacja...
źródło: comment_cAJnjCgX8Kqw43AcZ3GU538qDaGJmP1X.jpg
Pobierzźródło: comment_Xfln1Ui4UvXeFCCimdEMJoRUfx8ZaDEy.jpg
PobierzGdzie dostałeś wedzona sliwke?
Bo oczywiście w kraju, w którym żre się bigos na kilogramy, w żadnych marketach, dyskontach czy sieciowych sklepach tego nie ma, a przecież bigos bez wędzonej śliwki to nie bigos.
Jak dorwiesz kiedyś suskę sechlońską to jest jeszcze lepsza, polecam.
Komentarz usunięty przez autora
Całe to mięsiwo smażymy na smalcu.