Wpis z mikrobloga

Kilka kilo zajebistości, na którą składa sie:
1. Kapusta biała.
2. Kapusta kwaszona.
3. Borowiki świeże.
4. Borowiki suszone.
5. Śliwka wędzona.
6. Kiełbasa jałowcowa.
7. Łopatka wieprzowa.
8. Udziec jagnięcy.
9. Udziec z jelenia.
10. Koncentrat pomidorowy.
11. Wino czerwone.
12. Jałowiec.
13. Ziele angielskie.
14. Liść laurowy.
15. Majeranek.
16. Cebula.
17. Czosnek.
18. Tymianek.
19. Cząber.
20. Sól.
21. Pieprz.
22. Papryka słodka.
23. Papryka wędzona.
24. Kminek.

Z taką ilością bigosu nic mnie nie wytrąci z równowagi.

#gotujzwykopem
S.....x - Kilka kilo zajebistości, na którą składa sie:
1. Kapusta biała.
2. Kapusta ...

źródło: comment_UkSFDbCE1u5jzVxz0VthDxTkSC8CXYjW.jpg

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
Ziomek, nie pisz głupot. Kapusta ma być kiszona, a nie kwaszona!


@jar3cki: Ale wiesz, że obie nazwy z historycznego punktu widzenia są poprawne i opisują dokładnie ten sam produkt?
Nawet więcej, określenie "kapusta kwaszona" jest określeniem starszym.
  • Odpowiedz
@Slonx: #!$%@? 3x czytałem listę składników i nie mogłem się nadziwic po #!$%@? Ci borówki do bigosu i to świeże i suszone i że jego to, że koloru nie zmienił...

  • Odpowiedz
@Barnaba87: W swoim osiedlowym warzywniaku.

Bo oczywiście w kraju, w którym żre się bigos na kilogramy, w żadnych marketach, dyskontach czy sieciowych sklepach tego nie ma, a przecież bigos bez wędzonej śliwki to nie bigos.

Jak dorwiesz kiedyś suskę sechlońską to jest jeszcze lepsza, polecam.
  • Odpowiedz