Wpis z mikrobloga

Dziś z rana miałem okazję może czwarty raz w życiu skorzystać z tego genialnego coina który jest tak wychwalany.

Na coinomi leżało mi od kilku miesięcy lekko ponad 0,1 eth. Stwierdziłem że nie będę tego potrzebował, lepiej zrobić porządek i zamienić na coś nie inflacyjnego, oczywiście na btc. Za wartość 50$ dużo by zeżarlo fee wpłaty z giełdy a że na bitbayu też plątały mi się jakieś resztki shitow postanowiłem tam przerzucić eth. Wbijam adres, przypominam sobie o inwazji kotów, więc podwoilem standardowe fee. Klikam send. Error. Portfel nie widzi sieci. Tak przez jakąś godzinę. W końcu połączył się na jakieś 2 minuty, udało się wysłać. W eksploratorze blockchaina widać że eth dotarło na portfel giełdy. I Maria Trabant success. Na giełdzie jednak brak. Po chwili na bitbayu w zakładce wpłaty eth komunikat o blokadzie usługi. Badan inne giełdy inne giełdy. Podobnie, blokada wpłat. Minęło kilkanaście h. Wiata nadal wisi z aż 3 potwierdzeniami. Przy okazji coinomi nadal nie może się zsynchronizować.

Zajebisty coin. Poważnie. Prawdziwa rewolucja. Tysiące transakcji.
Tą zajebistą technologie, można zaimplementować w btc w 5 minut. Wystarczy powiększyć blok, i częstotliwość wydobycia. Tylko że społeczność btc myśli przyszłościowo i nieee chce powiększać łańcucha. Żeby mieć moda eth za niedługo będzie trzeba kupować macierze dyskowe. Ale kto by się przejmował? W końcu i tak to scentralizowany shitt.

O ile dobrze kojarzę pierwsza transakcja LN została dokonana jakoś w maju, czerwcu na litecoinie.
Btc do dziś testowa pl o gotowe rozwiązanie.
W tym czasie Vitalik w swoim stylu w jakieś 3 miesiące nasiąkł swój odpowiednik, czyli Raiden. Za chwilę wychodzi z testnetu. Tylko że na tej gównianej sieci nikomu nie zrobi różnicy jak coś się dowody po drodze.

Zawsze nie podobało mi się podejście Vitalik. Rozwój konkretnie bez przebywałem, chaotycznie, byle jak. Dlatego też coraz bardziej cieszy mnie postawa core. Widać że są odpowiedzialni i zanim dokonają jakiejś zmiany, wszystko dokładnie sprawdzają. Nie chcą nadszarpnąć zaufania do btc, widać jaki Chin i z jakiego powodu ile jest war.

Eth jest nieprzemyślane już od samej koncepcji. Wszystko na jednym łańcuch, problem skalowalności i narastających ilości operacji z kontraktów. Ale Vitalik olał to. Później będziemy się martwić....

Btc już ma kontakty na bocznym łańcuchu. Sumarycznie potwierdzane na głównym, najsilniej zabezpieczonym łańcuchu wszystkich kryptowalut.

Po co tak się męczą z tym blockchainem jak nie wykorzystują jego zalet, jedynie przeszkadzają im wady? Postawić serwer z bazą sql. Zero opłat, niby transakcji. Żadne kotkii by nie były problemem. Transakcje łatwiej cofać jak kontrakt uwięzi kilkaset mln $. Przecież i tak to jest pod kontrolą normalnej spółki która rządzi tym szajsem. Zwykły bussiness i to oparty na scamach. Model biznesowy jak futurocoina. Też udają kryptowalutę ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pomijam już nieograniczony mning i podaż, inflacyjną pod kontrolą jednej osoby.

Ale cóż, btc źle bo wysokie fee. Eth "killerbtc" coin 2.0 zajebisty, szybki i tani ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z wielu powodów nienawidziłem tego tworu, ale myślałem że przynajmniej działa...

#bitcoin #kryptowaluty #ethereum
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dzięki za te suche fakty. K---a idź ciśnij ludziom że za otwarcie kanału będą płacili kilkaset $.

SMS to porównanie. Nie wiadomo jak będzie wyglądała ta sieć w przyszłości, jakie ludzie będą mięli potrzeby, co im będzie przeszkadzało itp. To porównanie.

ALe lepiej udawać idiotę i "wyjeżdżasz z jakimś sms" i idiotyczny LN nic nie zmieniający po uruchomieniu będzie na wieki taki sam.
SEGWIT nie sam LN, segwit otworzył masę możliwości w
  • Odpowiedz
Co najlepsze to że masa ludzi myśli że atakuję eth bo się go boję ;) Taaaka zajebista technologia że boję się że moje btc jest zagrożone. Nie, to po prostu wyjątkowo gówniany coin i wręcz wybija się z całego marketu pod tym względem.
  • Odpowiedz
@escabor: Winisz eth za jakiś c-----y portfel i c-----ą giełdę xD teraz płacisz $0.12 i idzie w 3 minuty. $0.5 i 30 sekund.
https://ethgasstation.info/
Najbardziej oblegana giełda na świecie bitfinex miała problemy z wypłatami ale już się ogarnęli - wczoraj dostałem (potwierdzone) eth w 1 minutę od zlecenia wypłaty.

A pełny blockchain ma tylko 30GB a nie 1TB.
  • Odpowiedz
@megaloxantha: Wiesz co człowieku, cenię cię za wiedzę bo posiadasz ,sporą. Widać że interesujesz się tematyką. Zainwestowałeś w eth jak było tanie, brawo, zarobiłeś na tym, bardzo dobrze. Ale już po inwestycji, nie musisz naganiać ani bronić na siłę.

Teraz tak, chciałbym zwrócić uwagę na pewną różnicę pomiędzy mną a "wami" obrońcami tego pseudo krypto coina. Ja w żadnym momencie nie kłąmię na temat btc, nie maskuję jego wad. Mało tego
  • Odpowiedz
@escabor: No i dalej nie potrafię znaleźć uzasadnienia po co eth trzyma się blockchaina i udaje kryptowalutę?
Zmienić to na ulepszonego paypala, tam nawet nikomu nie przeszkadza że jest centralizacja, zerowe opłaty, szybkość, koszt utrzymania sieci wiele niższy... Tylko nie klepią sobie na boku dodatkowych monet dla siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°) PayPal lepszy i stabilniejszy.

Cofanie transakcji, centralizacja, całkowiat kontrola jednej prywatnej korporacji która przynosi ogromne zyski. Nawet macie swojego CEO
  • Odpowiedz
@escabor: A w rzeczywistości właśnie zasiałem 4 ziemniaki na blockchainie za 24 centy, od wysłania do potwierdzenia minęło 30 sekund. Cena za zwykły przelew to 5.5 centów.
Najwyraźniej node wydawcy portfela który używasz został wyłączony albo jest przeciążony i cała tajemnica. Jak nie masz własnego noda to używaj myetherwallet.

Ostatnio z siecią macie sporo problemów, zaliczacie
  • Odpowiedz
2 minuty lekka zmiana w kodzie btc i mamy to samo. Potwierdzenia w kilka sekund i kilkanaście centów fee. Nie chcemy! To by zniszczyło BTC

Nadal brak odpowiedzi na jakiekolwiek pytanie.
Kolejne sianie fudu o przewadze eth na btc i p---------u o opłatach pomiomo iż cały mój tekst się odnosi do tego.
Mówiłem nie ma sensu... Zapętlona jedna mantra i w kółko
Siej swój fud.
Trzecia wspólna cecha z Future i DasCoinem
  • Odpowiedz
@escabor:

Nadal brak odpowiedzi na jakiekolwiek pytanie.

Ale jakie pytanie? 90% to emocjonalne najeżdzanie na eth do którego nie da się odnieść. Napisałem ile ma cały blockchain a ty dalej ciągniesz. Tu masz dokładną wartość - 32.47 GB.
Napisałem że transakcje cały czas działały i działają dobrze a ty dalej o
  • Odpowiedz
@megaloxantha: z polskich abucoins też ma blokadę, i jakaś z zagranicznych bittrex czy jakaś inna z kilku które dzisiaj przejrzałem.
Twierdzą że problemy portfela wynikają z problemów sieci.
Akurat trafiło jak robiłem przelew :P
  • Odpowiedz
@escabor: Bo w ethereum transakcje inaczej się zachowują niż w bitcoinie i nowsze transakcje wymagają albo potwierdzenia wcześniejszych albo nadpisania niepotwierdzonych
a giełdy zapewne myślą że to jak w bitcoinie i każda jest niezależna
  • Odpowiedz