Wpis z mikrobloga

Ponoć od wczoraj jest uruchomiony bezpośredni pociąg z Przemyśla do Odessy. Szukałem info o tym na stronie kolei ukraińskich ale nie znalazłem wyczerpującej odpowiedzi, teoretycznie znam tylko godzinę odjazdu i przyjazdu. Pytanie odnośnie ceny biletu w tej relacji. Ktoś zna cennik? lub na jakiej stronie rezerwować bilety.
https://booking.uz.gov.ua/en/ nie znajduje połączenia.
#kolej #ukraina #podroze #pkp #przemysl
  • 12
@tabarok: Najlepiej dzwonić do kasy biletowej w Przemyślu i tam się dowiedzieć o wszystkim, a jak kupić to osobiście. Wszystkie inne rozwiązania to gówno które może cię niemile zaskoczyć. Piszę to z doświadczenia z zachodniej "cywilizowanej" strony Polski xD
Przypuszczam że PKP w całej Polsce działa podobnie.
@tabarok: Na stronie internetowej sprzedaży kolei ukraińskich bilety pojawią się na ten pociąg za kilka tygodni. Podobnie było, kiedy uruchamiali drugi pociąg Przemyśl-Kijów. Bilety wtedy można było kupić tylko w kasie na nowy pociąg.
@Polankowicz: nic mi te skróty nie mówią. Nigdy nie byłem w Szczecinie.
Chodzi mi o to że sugerowanie się informacjami na portalu internetowym to głupie rozwiązanie i najlepiej dowiadywać się u źródła. To nie Japonia tylko środkowa Europa.
@kopalina: Koleje Małopolskie i Koleje Zachodniopomorskie. Czasy jednej kolei się skończyły. Teraz każdy liczy swoją kasę i ma w poważaniu to że chcesz gdzieś jechać. Liczy się exel i kasa, którą masz zapłacić bez pośredników, a to że ten pociąg istnieje na stronie PKP PLK wynika z tego że PLKa zarabia na tym i muszą informować o wszystkich pociągach pasażerskich na swoich torach, a PKP IC sporo kasy zarabia na Ukraińcach
@tabarok: Też się interesowałem bo myślałem że za psie pieniądze można się kopnąć nad Morze Czarne. Wychodzi że 34 euro w jedną stronę to ok. 140 zł czyli tragedii nie ma. Rzuciłem okiem na Airbnb i ceny domków, powiedzmy za 150-200 zł za dobę można mieć przyzwoite lokum. Czyli jakiś długi weekend w powiedzmy 4 osoby to w sumie jakieś 500 złociszy na głowę. Chyba warto.