Mirki, odkąd mam e36 to nie działa w nim do końca centralny. Ale żeby to miało ręce i nogi to opiszę to tak:
Drzwi kierowcy: wsadzam kluczyk, przekręcam w tę i z powrotem i nic się nie dzieje
Drzwi pasażera: wsadzam kluczyk, przekręcam no i się otwierają i zmykają tylko drzwi pasażera
Klapa bagażnika: wsadzam kluczyk przekręcam i zamyka się i otwiera całe auto prócz drzwi pasażera, te trzeba zamykać ręcznie tym dzyndzlem w boczku i otwierać od środka klamką
Byłem u dwóch elektromechaników i żaden nie chce się za to zabierać bo wykręca się że nie ma teraz czasu, a trzeci którego polecił mi mechanik robi takie rzeczy hobbystycznie poza pracą i tylko od 17 do 21 i czasem weekendy, a ja nie miałbym czasu żeby na dłużej auto zostawić. Zwłaszcza że to może być jakaś pierdoła typu moduł komfortu czy coś. Na necie nie znalazłem takiego samego przypadku i nie mam pojęcia co to może być. Może ktoś się orientuje w czym może być problem?
@SuchyArbuz: albo lataj i trać czas na zamykanie albo oddaj samochód komuś kto się tym zajmie i ogarnie ci to. Niestety trzeba czekać nim ktoś wykona diagnozę i naprawę, samo z siebie to się nie bierze.
@Bialy_Mis: Nie mówię że w 5 min coś ma robić, tylko że gdybym u tego trzeciego to zostawił to z miesiąc by auto stało jak nie lepiej, bo jak napisałem to robi hobbystycznie. A tamtym po prostu się nie chce w to bawić bo wiedzą, że jest nababrane. W drzwiach pasażera najprawdopodobniej wysiadł siłownik centralnego. Alarmu auto nei ma
@tommo21: Zresztą pytam się czy ktoś z userów e36 albo innego bmw nie miał podobnego problemu, wtedy mógłby powiedzieć co było przyczyną i ewentualnie gdyby nie było to skomplikowane to sam bym sobie zrobił..
@SuchyArbuz: mialem e36, obracalem sie troche w kregu posiadaczy i nigdy o takim przypadku nie słyszałem. Polecalbym zostawic u tego goscia i niech dlubie bo inaczej tego niezdiagnozujesz
@SuchyArbuz: miałem 12 bmek z czego jedno e36, kilka e34 kilka e30 itp i powiem Ci że różnie to może być, Drzwi od kierowcy prawdopodobnie opierniczyl się język na wkładce skoro nie działa normalnie z kluczyka.
@SuchyArbuz: Na padnięte styki od centralnego z zamkach drzwi najlepiej zamontować centralkę na pilota. A w drzwiach pasażera pewnie padł siłownik albo gdzieś kable się przełamały.
@biskup2k: Wydaje mi się że jak oglądałem auto to koleś otwierał je właśnie od pasażera i wtedy działał siłownik, po czasie coś się spaprało, rozbiorę boczek i sprawdzę jeszcze.
@scghost nie mam czasu żeby zostawić auto na dłużej niż miesiąc, jakby w tyle się wyrobił to spoko, dorabiam poza szkołą na zlecenie j miesiąc po prostu dojazdów mógłbym sobie odpuścić ale nie dłużej. A sam już diagnozowalem i wiem że czerwony przewód od zamka drzwi kierowcy wisi ale nie jestem pewien czy to ma znaczenie bo wtedy chociaż by się zamykało otwierało z klucza a nie ma żadnej reakcji przy kręceniu
@SuchyArbuz: Działać powinien działać o jakości się nie wypowiem bo montowałem sterowniki typu BX i to w małych ilościach. Zanim kupisz może poszukaj kabli w które się wpina ten sterownik i zasymuluj sygnał zamknięcia aby mieć pewność że będzie działać. Wystarczyłoby podać plus na niebiesko czerwony z modułu zamka i pin w rzędzie pod nim aby załączyć otwieranie i zamykanie. Moduł jest za schowkiem. Najlepiej podawaj plus szeregowo przez małą żarówkę
Są jakieś ładne określenie na żeńskie gonady? #!$%@? brzmi obscenicznie i nie przechodzi mi to przez gardło. Może zacznę mówić Wulgata. Trochę lepiej #seks #zwiazki
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Drzwi kierowcy: wsadzam kluczyk, przekręcam w tę i z powrotem i nic się nie dzieje
Drzwi pasażera: wsadzam kluczyk, przekręcam no i się otwierają i zmykają tylko drzwi pasażera
Klapa bagażnika: wsadzam kluczyk przekręcam i zamyka się i otwiera całe auto prócz drzwi pasażera, te trzeba zamykać ręcznie tym dzyndzlem w boczku i otwierać od środka klamką
Byłem u dwóch elektromechaników i żaden nie chce się za to zabierać bo wykręca się że nie ma teraz czasu, a trzeci którego polecił mi mechanik robi takie rzeczy hobbystycznie poza pracą i tylko od 17 do 21 i czasem weekendy, a ja nie miałbym czasu żeby na dłużej auto zostawić. Zwłaszcza że to może być jakaś pierdoła typu moduł komfortu czy coś. Na necie nie znalazłem takiego samego przypadku i nie mam pojęcia co to może być. Może ktoś się orientuje w czym może być problem?
#bmw #motoryzacja #mechanika #elektryka
Drzwi od kierowcy prawdopodobnie opierniczyl się język na wkładce skoro nie działa normalnie z kluczyka.
srubokret w dlon i samemu diagnozuj, kroczek po kroczku
Zanim kupisz może poszukaj kabli w które się wpina ten sterownik i zasymuluj sygnał zamknięcia aby mieć pewność że będzie działać.
Wystarczyłoby podać plus na niebiesko czerwony z modułu zamka i pin w rzędzie pod nim aby załączyć otwieranie i zamykanie. Moduł jest za schowkiem. Najlepiej podawaj plus szeregowo przez małą żarówkę