Aktywne Wpisy
RicoElectrico +190
#niebieskiepaski #medycyna #rak
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
WielkiNos +169
Ekstrawertyczna juleczka egzaltacyjna dziwi się że pracujący za najniższą krajową kontroler biletów w komunikacji miejskiej nie zna 5 języków i nie skończył co najmniej 2 kierunków studiów.
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Zaczęło mnie to zastanawiać, czy istnieje coś takiego jak naród ukraiński?
Czy oni mają jakąś swoją tożsamość narodową?
Zapraszam mądre głowy do wypowiedzi.
#ukraina #kiciochpyta #historia #4konserwy
@alejandra15: a gdybys rozmawiala z francuskojezycznym szwajcarem to bys nadal nie wodziala logiki?
Czyli język żadnego znaczenia nie ma w tej kwestii.
@alejandra15: A gdzie tu brak logiki? Na Ukrainie ukrianski uzywa około połowy obywateli. Na Białorusi zaledwie około 10 %.
@alejandra15: Ojej. Zobacz Szwajcarzy, Austriacy mówią po niemiecku, W Kanadzie, USA, Australii, Nowej Zelandii itd. Po Angielsku. Cała Ameryka Południowa i Łacińska mówi po hiszpańsku i portugalsku. Cała Afryka Północna i Półwysep arabski mówi po arabsku. oj ta logika.
Z tym pytaniem tego faceta o to jak śpiewa swój hymn jak nie zna języka to był żart, ale w sumie to co z tradycją ukraińską, literaturą ukraińską etc.?
Czy istnieje coś takiego jak ukraińska tożsamość narodowa?
Jeśli tak to gdzie ona się ukrywa, skoro nawet
@alejandra15: Gdyby w Polsce były silniejsze języki regionalne to mogłyby się wychowywać dzieci na przykład mówiące tylko po kaszubsku i wciąż byłyby Polakami.
Spójrz na takie Chiny-teraz większość mówi po mandaryńsku, ale wciąż istnieje tam tyle języków(zwanych przez propagandę dialektami) że można zapełnić pokój Chińczykami mówiącymi innym
@alejandra15: Już miałas wyjaśnione z czego to miedzy innymi wynika na Ukrainie.
@alejandra15: No mają to w programach. Część kanonu literatury ukraińskiej też powstała po rosyjsku.
@alejandra15: Gdyby nie było to nie