Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem

moje wczorajsze sniadanie :
Mnie o 5 rano złapała gastrofaza
Zrobiłem double cheesburgera

0.5kg wolowiny
Natka z pietruszki
Ser żółty który się łatwo topi
Sól
Pieprz
Salata
Pomidor
Ogorek
Keczup
Musztarda
Majonez

Mięso dzielimy na pół szatkujemy natkę z pietruszki i dodajemy do mięsa. Formujemy okrągłe hamburgery posypujemy solą i pieprzem. Aby się nie akurczyly w środku robimy dziurkę. Wstawiamy do lodówki na dobę. Miałem to zjeść na 2 śniadanie ale nie doczekały się.

Sos
Łyżka majonezu
Łyżeczka musztardy
Łyżeczka keczupu
Papryka ostra w proszku lyzeczka
Wszystko mieszamy

Na patelnię grillowa dajemy trochę oleju i smażymy nasze mięsko po 4,5min z każdej strony z czego na drugiej stronie 2min przed końcem nakładamy ser i przykrywam.

Bułki smażymy od wew. Strony na odrobinie masła pod przykryciem.

Po upieczeniu bułek smarujemy sosem, kładziemy sałatę, cebulę, dalej nasze mięsko jedno polewamy keczupkiem potem drugie mięsko z serem oba mięsa. Na to ponownie sałata, pomidory, majonez musztarda, ogórek cebula Keczup i kapturek do przykrycia również smarujemy naszym sosem.

Podajemy z frytkami.
Frytki robię tak mocze w wodzie cukrem Prze 10 min potem osuszacze i smażę na 3razy. Pierwsze smażenie przez 4min. Odsaczam czekam A rozgrzeje się olej. Ponownie wrzucam, wyjmuje znowu czekam aż olej się rozgrzeje i rumienię.
Pobierz
źródło: comment_9Av4kb1xFf1YkeC37ulaga1h77LRTmMP.jpg
  • 6