Pierwsze dzieło mojego autorstwa nosi nazwę 'Kawy Roślinne' i zawiera opisy 113 gatunków roślin, z których wykonywano zamienniki kawy arabskiej. Każda opis składa się z dwóch części. Pierwsza to informacje o zasięgu geograficznym, morfologii i właściwościach użytkowych. Część druga omawia produkowany z niej substytut kawy - okres wyrobu, sposób produkcji, historię oraz walory smakowe i zapachowe. Całość liczy 86 stron i jest dostępna jako PDF.
Książkę może uzyskać każdy, kto złoży datek w wysokości 5 zł lub wyższy na rzecz Ziołozrzutki 2017. Jest to akcja organizowana przeze mnie, mająca na celu zebranie 10.000 złotych na stworzenie pracowni zielarskiej na potrzeby mojego bloga - Manuału Zielarskiego.
@Praktisch: Ta dzisiejsza moda na "skrzywienie ortograficzne" naprawdę mnie przeraża i brzydko wygląda według mnie. Kto to widział, żeby tytuł pisać łącznie, a swoje imię i nazwisko pisać z małej litery (bo co? bo ładnie wygląda? szanujcie się ludzie, bo to o to chodzi, gdy ktoś pisze Wasze personalia wielką literą, a Wy tymczasem kładziecie na to przysłowiową lachę...). To jest moja skromna opinia.
Pierwsze dzieło mojego autorstwa nosi nazwę 'Kawy Roślinne' i zawiera opisy 113 gatunków roślin, z których wykonywano zamienniki kawy arabskiej. Każda opis składa się z dwóch części. Pierwsza to informacje o zasięgu geograficznym, morfologii i właściwościach użytkowych. Część druga omawia produkowany z niej substytut kawy - okres wyrobu, sposób produkcji, historię oraz walory smakowe i zapachowe. Całość liczy 86 stron i jest dostępna jako PDF.
Książkę może uzyskać każdy, kto złoży datek w wysokości 5 zł lub wyższy na rzecz Ziołozrzutki 2017. Jest to akcja organizowana przeze mnie, mająca na celu zebranie 10.000 złotych na stworzenie pracowni zielarskiej na potrzeby mojego bloga - Manuału Zielarskiego.
Więcej o książce i całej akcji: https://zrzutka.pl/ziolozrzutka2017
Mój tag: #manualzielarski
#kawa - bo wszak dotyczy kawy! #ziola #zielarstwo #ziololecznictwo #botanika #rosliny - w końcu książka o roślinach :) #survival - mam nadzieję, że dzięki tej książce nie zabraknie im kawy podczas długich wypadów :)