Wpis z mikrobloga

@Elessar: znajdę jakiś materiał źródłowy, który po przeczytaniu uspokoi mnie i pozwoli mi zamówić ze spokojem ducha coś droższego niż bzdety po 5$? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Dotychczas kupowałem tylko pierdoły z Ali
  • Odpowiedz
@Niewierny_Mops: ja to robię stopniowo ( ͡° ͜ʖ ͡°) najpierw pierdoły do $5, potem słuchawki za $10, teraz na black friday kamerka za $20 zamiast $50. Próbuję różne sklepy, różne płatności.

Ale to też nie tak że boję się kupić coś za $200. Po prostu jeszcze nie potrzebuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pirzu: DHL, zamówiony 13.11, do teraz na trackingu jest tylko informacja "otrzymano informację", support się nie odzywa od tygodnia

Jedyne co mi dochodzi jak trzeba z gb to śmieci poniżej $5
  • Odpowiedz
@Pirzu: Jednak support leci w uja, znów dostałem automatyczną odpowiedź (dwa razy identyczną w tym samym tickecie). Wysyłka według strony miała być do 20.11, a sama dostawa trwać 3-15 lub 10-15 dni. Ani widu ani słychu.
  • Odpowiedz
@foxbond: Zamówiłeś 13.11. Kiedy była wysyłka (od tego dnia liczona jest dostawa)? 15 dni to dni robocze, czyli 3 tygodnie, czyli de facto do nawet 23 (15+8) dni kalendarzowych. Jeżeli wysłali 13 to powinno już dojść.
  • Odpowiedz
@worm_nimda: Zamówiłem w weekend, 13 (pon) już miałem status Shipped out :) Spokojnie, ja wiem jak to wszystko działa, ale gb jest u mnie najgorszym sklepem i ma najdłuższą wysyłkę. Przegrywają z rodowitymi ping-pongami z Guangzhou i nierejestrowaną CN ;p
  • Odpowiedz
@foxbond: Czyli przesyłka już jest u Ciebie na poczcie... ;) Daj znać jak dojdzie, bo z GB korzystam regularnie. Raczej zamawiam z artykuły, na które mogę poczekać i mam gdzieś, czy przyjdą za 10 czy za 30 dni roboczych.

Z drugiej strony jest jeszcze geekbuying i na przesyłkę czekam już od (Shipping Date) 31.10 i 3.11. Info mam, że jedna trafiła na customs clearance WER Wawa tydzień temu a druga
  • Odpowiedz