Aktywne Wpisy
zeszyt-w-kratke +26
Poznałem dziewczynę na #tinder widzieliśmy się 3 razy (były to długie spotkania po 5-6 godzin) jest mega sympatyczna i miła. Ogólnie od początku byliśmy nastawieni na szukanie dłuższej relacji. Widzieliśmy się tylko 3 razy ze względu na to, że ona wyjeżdża na studia do innego miasta. W piątek napisała mi, że chce mnie zaprosić do swojego domu rodzinnego na jej imieniny i jej imprezę rodzinną gdzie będą jej rodzice, brat z żoną
dawig123 +6
Nie popieram działań Rosji ale słowa papieża o negocjacjach z Putinem dały mi do myślenia i mam do was pytanie, po cholerę my poszerzamy Nato, skoro Putin wprost powiedział, że ekspansja nato zakończy się wojną? My chcemy komuś na złość zrobić, czy cieszycie się z tego, że zgnijecie w okopach? Powinniśmy dążyć do utalenia rozejmu, który pozwoli na zostanie nato i Rosji tam gdzie te były od lat, tymczasem nasi politycy codzień

[...]
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,127763,22714682,halina-birenbaum-kiedys-w-auschwitz-uslyszalam-jakie-to.html
#historia #holokaust
wow (。◕‿◕。)
A wybijanie szyb w Ośrodku Kultury Muzułmańskiej czy napaści w tramwaju na ludzi o ciemniejszej karnacji (i pobłażliwy uśmiech pana Błaszczaka) zupełnie nie mają nic wspólnego z tym, co doprowadziło do palenia ludźmi
@Justycjariusz: nie, niemiecki. Jedyna różnica to gdzie będzie kolejny majdanek.
I nie chodzi mi o to, ze polscy łysi patrioci z szalikami zrobią obozy koncentracyjne. Ale różnica miedzy nacjonalistami jest tylko w tym gdzie pikietują.
za granicą muzułmanie robią bum bum, nie ma z tym problemu?
pytanie bardzo dopasowane do tego czym zajmuje się ten dodatek, idealnie wpasowane w to czym zajmuje się wyborcza
No chyba jednak nie. Jakoś polscy nacjonaliści w Wielkopolsce nie zrobili Niemcom Wołynia. Na takie rzeczy wpływa szereg czynników, a nie sam hurr durr nacjonalizm.
@Justycjariusz: Majdanek zrobił nacjonalizm niemiecki. Pogromy Żydów natomiast robiły między innymi nacjonalizmy: rumuński, węgierski, słowacki i na małą skalę polski. Na małą skalę, bo w przeciwieństwie do tamtych a) nigdy w pełni nie doszedł do władzy i b) nie utworzył struktur kolaboranckich z nazistami. Ale budowanie narracji o rzekomej wyższości moralnej polskiego nacjonalizmu na tym, że Niemcy w 1939/40 nie byli zainteresowani polskimi kolaborantami jest
@Andreth: Sorry, ale w tym momencie to ty budujesz narracje tworzącą jakąś ciągłość pomiędzy Majdankiem, a "odradzającym" polskim nacjonalizmem. Jak wytknąłem to teraz napisałaś jak było. Więc widać jednak rozumiesz, że ta narracja z wysokich obcasów to manipulacja, a mimo to i tak ją tutaj wrzuciłaś.
Ps. Wrzucanie
- Widzi Pan/Pani odradzającą się żydokomunę w Polsce. Jak to możliwe, że w kraju, w którym milion Polaków padło ofiarą wywózek rąk komunistów i ich żydowskich popleczników partie, takie jak Razem, cieszą się jakimkolwiek poparciem, a jej liderem jest Żyd Zandberg, noszący koszulki z Marskem i udzielajacy wywiadów pod flagą
@Andreth: Nie, nie mają. Przestań histeryzować.