Wpis z mikrobloga

Elo mirasy, mam takie dziwne pytanie, bo intryguje mnie ten temat cholernie. Chodzi tutaj o takie coś zwane refleksoterapią (akupunktura, terapia energetyczna), ciekawi mnie na jakiej zasadzie to działa, ze Ci ludzie-magowie wyczytują w ten sposób nasze problemy, schorzenia etc.

#medycyna #zdrowie
  • 10
@AGMateusz Mi też zawsze było sobie to ciężko wyobrazić, ale dzisiaj koleżanka u takich "magików" była, i powiedzieli jej wszystko dokładnie z jej życia, i nawet to że ma dziurę w zębie czwórce, i jestem zszokowany
@Skrimon: To zależy od nastawienia i tego co naprawdę jej powiedzieli, co zauważyli. Jak ona to odebrała. Ja po badaniu samej postawy pacjenta też dużo rzeczy zauważam: np. które oko jest gorsze, która noga byłą złamana lub zwichnięta, można krótkim testem osłuchowym z osteopatii domyślać się, w których narządach są dysfunkcje. Ale to wszystko nic pewnego i wymaga potwierdzenia.
@AGMateusz Bardziej mi chodzi o jej przeżycia, i co się działo w trakcie jej życia, zastanawiające jest to w jaki sposób dochodzą do tych informacji bez rozmowy z osobą
Bardziej mi chodzi o jej przeżycia, i co się działo w trakcie jej życia

@Skrimon: Co do tego punktu - posługują się ogólnikami i wydarzeniami, które mają miejece w życiu większości ludzi, typu "straciła pani kogoś bliskiego na przestrzeni 10 lat" etc.