Wpis z mikrobloga

@fruwajacy_dronik: Zakup i przechowywanie spoko ale zastanów się czy (i w jakim czasie) w razie potrzeby będziesz mógł wymienić przedmiot inwestycji na gotówkę. IMO na ta chwilę lepiej ładować kasę w kryptowaluty niż metale szlachetne. Chociaż to też pewnie zależy od skali inwestycji a ja się g---o na tym znam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mars10 Uwazasz, ze z tymi cyrkami produkowaniem usdt z powietrza i wiecznymi forkami, zapchana siecia utrudniajaca korzystanie jako waluty jest szansa ze bitcoin dalej bedzie rosl?

@ciezka_rozkmina Bez papieru i bez zbednych pytan moge wymienic zloto na gotowke w moim miescie, nie wiem jak z platyna. Tak sie sklada, ze planuje zakup tej monetki wlasnie za krypto w zwiazku z tym ze cena wlasnie przekroczyla 10000$. Plus mam jeszcze zakontraktowany
  • Odpowiedz
@fruwajacy_dronik: Odnośnie BTC się nie wypowiadam, c--j wie jak długo wartość będzie rosła. Jak możesz od ręki wymienić złoto to jest to duży plus. Jak będziesz miał gdzie sprzedać platynę w rozsądnym czasie to jednak skłaniałbym się ku platynie bo chyba jej wartość będzie bardziej stabilna niż złota na przestrzeni lat. Ale tak jak mówiłem, nie sugeruj się moją opinią bo g---o się znam.
Najlepiej tak jak pisał @bitcoholic
  • Odpowiedz
@fruwajacy_dronik: 1. dywersyfikacja jest zawsze pożądana. 2. jaki jest cel zakupu. inwestycja, zabezpieczenie? przy tym, warto rozważyc, co szybciej i bezproblemowo spieniezysz w razie potrzeby/kryzysu/wojny w okolicy, w ktorej bedziesz przebywac. 3. kolejna kwestia pod analizę: nad czym masz większą władzę - metal, ktory schowasz do plecaka czy waluta nomen omen krypto
  • Odpowiedz
@mishaz Cel: Wyciagniecie profitu z krypto pomijajac wyplate z bankomatu i narazenie sie na podatek. W formie metalu bedzie do momentu, az sie pojawi okazja na inwestycje lub biznesu wymagajacego wkladu pienieznego.
  • Odpowiedz
@fruwajacy_dronik: jak sobie możesz pozwolić to choćby jako ciekawostkę kup sobie platynę - widziałem tylko monety 1 oz obecne za ok. 4,5 kPLN, więc jak już to jedna lub kilka x 1 oz. Złoto jest łatwo zbywalne, szczególnie znane monety jak pisałem plus jeszcze liście klonowe, orły, pandy chińskie też jako 1, 1/2, 1/4oz, bo te mniejsze 1/10 oz to już są niekorzystne cenowo.
  • Odpowiedz