Aktywne Wpisy

elena-mary +10
Jak zmieniły się wasze zarobki przez ostatnie 5 lat?
Tak z ciekawości ile zarabialiście w maju 2019 i w maju 2024?
Jak nie chcecie pisać konkretnych kwot to napiszcie tylko o ile % wzrosło i ile prac zmieniliście w tym czasie.
Ja ciągle kisnę w tej samej firmie i w 2019 miałam 4273 na rękę a teraz 6059 czyli zmiana o 41,79%
#pracbaza #kolcoz #korposwiat #praca
Tak z ciekawości ile zarabialiście w maju 2019 i w maju 2024?
Jak nie chcecie pisać konkretnych kwot to napiszcie tylko o ile % wzrosło i ile prac zmieniliście w tym czasie.
Ja ciągle kisnę w tej samej firmie i w 2019 miałam 4273 na rękę a teraz 6059 czyli zmiana o 41,79%
#pracbaza #kolcoz #korposwiat #praca
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Tło historii : facet skończył architekturę ale jak sam stwierdził taki z niego architekt jak z koziej dupy neseser. Miał jednak pasję do ogólnie pojętego rękodzieła z pogranicza kiczu, designerskich meblo-akcesoriów, cepelii i customowych pokrowców na iPhone. Wyrwał dupę z ASP która robiła w maku czy na innej kasie w biedrze, wyjechali na #emigracja na parę lat, żyli na puszkach z Tesco, odłożyli kasę na maszyny i rozkręcili biznes - laska projektuje, on programuje maszyny i zajmuje się klientami (Niemcy, UK, Rosja). Wynajęli małą halę na pewnej wiosce pomiędzy Białymstokiem a Lublinem i kręcą biznes wysyłając ręko-maszyno-dzieło w świat - a idzie tego sporo, kurier ma codziennie załadowane pół dostawczaka (przy okazji wyremontował kawałek drogi)
Zatrudniają tzw. 'pana Mietka' do utrzymania maszyn, parę lokalnych kobiet z wiochy, aby sobie dorobiły do emerytury bo sporo tam malowania czy innego bejcowania i paru 'rolników małorolnych' - w sumie 8 osób, a płaci chłop uczciwie. Generalnie biznes niczym wiejska sielanka...
Przedwczoraj pojawiła się u niego 'lokalna ekipa', czyli miejscowy ksiądz z sołtysem. Od słowa do słowa przy herbatce chcieli wyciągnąć od niego kasę na 'remont kościoła' (hala stoi zaraz obok). Kumpel, zatwardziały antyklerykał, kulturalnie odmawia ale żeby nie wyjść na gbura zamknął się i słucha. Dowiedział się 'pomiędzy wierszami', że:
-nie zaprosił księdza na poświęcenie hali a to grzech i w ogóle nie wypada
-datki na kościół są obowiązkowe bo w końcu na ich wiosce prowadzi biznes
-że leśnicy są 'pod Szyszko' i szkoda by było gdyby nagle miał problemy z dostawami drewna a 'Sołtys z PiSu i zna ludzi'
Po usłyszeniu ostatniej informacji grzecznie, acz stanowczo, #!$%@?ł obu za drzwi a następnie słowo w słowo przedstawił treść rozmowy pracownikom, podsumowując - "będą problemy ze strony władz albo z dostawami drewna - zamykam biznes, pakuję maszyny i przenoszę się gdzieś indziej w ciągu tygodnia-dwóch, nawet na Ukrainę" (kumpel pochodzi z Zamościa więc się orientuje co, jak, gdzie i z kim).
Dzisiaj rano pojawiła się u niego policja, bo ktoś księdzu w nocy samochód #!$%@?ł spod plebanii i sprawdzali, czy nie ma auta na hali. Parę godzin później pojawił się sołtys z obitą gębą, sam z siebie mocno zapewniając, że będzie pilnował żeby drewno od leśników dochodziło na czas.
Niby 'Polska B', ale jest nadzieja w Narodzie ;)
#coolstory #polska #kosciol #polityka #pis #bekazpisu
Nie ma.
@Wujek_Fester: Ale nie wjeżdżasz nim do centrum, żeby siebie i innych nie dobijać, czy masz elektryczny i ci wolno?
@bocznica: @kawazrana: @szaremyszki: @michal-pokichal: Ciężko przenieść historię słowo w słowo i używa się swojego języka. Myślisz, że chciałoby mi się wymyślać historię o 1 w nocy dla paru plusów, skoro i tak mam bordo ? Bitch, please...
@Wujek_Fester: xDDDDDDDDDDDd
Komentarz usunięty przez moderatora