Wpis z mikrobloga

@pieczywowewiadrze: a to, że na giełdzie z tych 3k zrobiło się 6k to już nie problem? Dopiero jak wszystko wypłacę to będę się rozliczał, tak?

No i jak z latami wstecz? Bo jakieś tam ruchy miałem, ale były to dosłownie drobne i nie pomyślałem żeby się z tego rozliczać. Zapomnieć, czy uwzględnić w aktualnym?
@tubbs: to było dawniej niz 5 lat temu to mozesz zapomniec

tylko ze w teorii powinienes rozliczyc kazda sprzedaz i kazde kupno a nie wyplate na konto XD

jesli waartosc btc wzrosla ale nie tradowales to tak- dopiero jak sprzedasz to rozliczasz

jesli sprzedawales i kupowales to suma wszytskich zarobkow - suma wszytskich kosztow = zysk i podatek
zaufaj mi, bylo dawniej

@pieczywowewiadrze: tak, tak, jak sobie przypomnę, to faktycznie, coś koło 9-10 lat temu miało to miejsce ;)

jesli waartosc btc wzrosla ale nie tradowales to tak- dopiero jak sprzedasz to rozliczasz

jesli sprzedawales i kupowales to suma wszytskich zarobkow - suma wszytskich kosztow = zysk i podatek

@pieczywowewiadrze: no tutaj to może być problem tego typu, że mam to porozrzucane po 6 giełdach i wszystko na
@tubbs: to siadasz i od 1 stycznia do 30 kwietnia masz czas zsumowac wszystkie sprzedaj minus wszytskie kup minus wszytskie prowizje w przelewach (tylko te udokumentowane i tylko te w zlotowkach lub dolarach lub innej walucie fiat - usdt to nie dolar) i od roznicy liczysz podatek 18% jesli <85k zysku i 32% jesli >85k zysku (w pln)
tylko te udokumentowane i tylko te w zlotowkach lub dolarach

@pieczywowewiadrze: na tych giełdach tylko btc/alty żadnych złotówek i fiatów

i tak się zastanawiam. Na bitmarkecie jest weryfikacja, ale na tych innych, tylko @. USma do nich jakikolwiek dostęp?