Właśnie dziewczyny z HR i recepcji zaczęły ubierać choinki w firmie. Zaproszenie na firmowa wigilie przyszło - i to nie December Party czy cokolwiek innego tylko wyraźnie napisane - "Christmas Party" - dwa menu do wyboru - standardowe i wege - do muzułmanów wysłali również (a mamy ich wśród engineeringu jak i na mopach).
Chłopaki idą i już nawet swoje browary mi zaoferowali bo im 'oficjalnie nie wolno' (czyli trzeba wziąć piersiówkę dla nich).
@Wujek_Fester: odnośnie #islam, kiedyś sprzedawałem fajki jednemu, zapytał się czy mógłbym mu tańszej wódki przywieźć ( mówił że mu Bols najlepiej smakuje) ( ͡°͜ʖ͡°)
@Wujek_Fester: Pamiętam jak za czasów studenckich mieszkałem po sąsiedzku z jednym erazmusem - muzułmaninem spod Paryża. Na początku w ogóle nie pił, bo religia nie pozwala, ale po 2 tygodniach przyłapałem go jak szedł z 4-pakiem Żubrów na impreze xD Nie chciał pić, bo się obawiał, że go inni muzułmanie przyłapią... tyle, że ci "inni" muzułmanie też pili na potęgę xD ba, nawet wigilijkę w akademiku spędzili z nami
@Wujek_Fester: u mnie muzumany nawet same z siebie choinke przytachały i ubrały, chociaż w tym roku dołączył do nas jeden nowy i zaczelo sie bicie czołem w podłoge 3 razy dziennie, a jak na imprezie nie bylo zarcia halal (bylo wege) to mieli buldupy. Wygląda to jak konkurs 'kto jest wierniejszy allahowi'. Jeden nawet przyniósł kilka sztuk koranu i takiego odpowiednika katechizmu i wciskał to co młodszym pracownikom i stażystom.
@menelus: W Finlandii mieszkałem z dwoma ziomkami z Iranu. Jeden miał w-------o na religię, a drugi był dość mocno zaangażowany. Z jednym z nich dzieliłem pokój i codziennie rano modlitwa musiała być odprawiona. Potem powoli jak zaczął tam z nami mieszkać to pierwszy raz spróbował p--o, a po jakimś czasie już się w ogóle nie modlił XD
@Wujek_Fester: Byłem na wymianie w Niemczech w czerwcu, był grill. Na grillu było dwóch muzułmanów - jedna, dziewczyna, siedziała w hidżabie i nic nie jadła i nie piła aż do 22, bo ramadan i te sprawy. Z kolei gość - na imprezę po kryjomu przyniósł wódkę, a do grilla po kiełbaskę podleciał jako pierwszy XD Co rodzina, co muzułmanin to inny klimat.
Nawet mieszkańcy krajów muzułmańskich często chleją, więc tym bardziej nie powinno to dziwić.
@PiccoloColo: mnie dziwi, że kogoś dziwi. To tak jakby ktoś przyjechał do Polski i robił sensację, bo ludzie w marketach gumki kupują a w piątek mięso jedzą, a tyle tu katolików przecież xd
@loginnawykoppl No właśnie. To skąd te wymagania osób oceniających? Czyżby chęć kontrastu swoje osoby z kimś z odmiennej kultury? Przekonania zwykle nie idą w parze z indywidualizmem, więc można to przyjąć za normę.
P.S. Ostatnie zdanie opa zabawne w kontekście alkoholowej asymilacji muzułmanów z Europejczykami. :D
No właśnie. To skąd te wymagania osób oceniających? Czyżby chęć kontrastu swoje osoby z kimś z odmiennej kultury?
@PiccoloColo: w sumie sobie coś przypomniałem i juz mnie nie dziwi. ( ͡º͜ʖ͡º) Jest taki błąd poznawczy, efekt jednorodności grupy obcej . To on sprawia, że wydaje się, że wszyscy muzułmanie są abstynentami, wszyscy czarni dobrze grają w kosza, a wszyscy Włosi znają się na pizzy.
@loginnawykoppl A Polacy są brudni, nie myją się, nie myją zębów i mają żółty nalot, jakby jedli co dopiero twaróg. ;p #pdk Określenie takich zjawisk powinny być wpajane od łebka. Paradoksalnie taka nauka mogłaby pobudzić do scientyzmu i indywidualnizmu. :)
Pamiętam jak za czasów studenckich mieszkałem po sąsiedzku z jednym erazmusem - muzułmaninem spod Paryża. Na początku w ogóle nie pił, bo religia nie pozwala, ale po 2 tygodniach przyłapałem go jak szedł z 4-pakiem Żubrów na impreze xD
Nie chciał pić, bo się obawiał, że go inni muzułmanie przyłapią... tyle, że ci "inni" muzułmanie też pili na potęgę xD ba, nawet wigilijkę w akademiku spędzili z nami
@Wujek_Fester jak tak czytam wpis i komentarze to sprawa wydaje sie prosta. jak wyplewic terroryzm z europy? zmusic ich do picia. tych ktorzy sie upieraja od razu deportacja wiadomo ze konfitury. reszta sie jakos zasymiluje i bedzie ok. takie proste...
Chłopaki idą i już nawet swoje browary mi zaoferowali bo im 'oficjalnie nie wolno' (czyli trzeba wziąć piersiówkę dla nich).
Hurr, Durr - Europa Umiera !
#emigracja #uk #bozenarodzenie #islam #bekazprawakow #bekazlewactwa #bekazoszolomow
Nie chciał pić, bo się obawiał, że go inni muzułmanie przyłapią... tyle, że ci "inni" muzułmanie też pili na potęgę xD ba, nawet wigilijkę w akademiku spędzili z nami
@SiDi
Na studiach miałem dwóch muzlumanow z Tunezji z polskimi paszportami.
Takich chlejusów to ciężko było znaleźć.
@PiccoloColo: mnie dziwi, że kogoś dziwi. To tak jakby ktoś przyjechał do Polski i robił sensację, bo ludzie w marketach gumki kupują a w piątek mięso jedzą, a tyle tu katolików przecież xd
P.S. Ostatnie zdanie opa zabawne w kontekście alkoholowej asymilacji muzułmanów z Europejczykami. :D
@PiccoloColo: w sumie sobie coś przypomniałem i juz mnie nie dziwi. ( ͡º ͜ʖ͡º) Jest taki błąd poznawczy, efekt jednorodności grupy obcej . To on sprawia, że wydaje się, że wszyscy muzułmanie są abstynentami, wszyscy czarni dobrze grają w kosza, a wszyscy Włosi znają się na pizzy.
Określenie takich zjawisk powinny być wpajane od łebka. Paradoksalnie taka nauka mogłaby pobudzić do scientyzmu i indywidualnizmu. :)
Nie - polega na byciu człowiekiem dla innych