Boże jak ja nienawidziłem szkoły xDD A wszelakie cyrki, jak wymuszanie postaw (np. zgniły patriotyzm), zachowywanie powagi na apelach, sztuczna atmosfera tylko potęgowały tę niechęć. xD #szkola #edukacja #nauka #polska
@BongoBong: Pasują, tyle że starszym ludziomi, których potrzeby są inne. Właśnie, ze szkoły oprócz zamordyzmu i tępej hierarchii dominacji, kojarzę smutek. @zolwixx: Nie, apel z okazji DN.
@boltzmann: nie pamiętam o czym były te apele, więc się nie wypowiem. wiem natomiast, że w podstawówce (ta stara, 8-letnia) moja klasa miała co roku 3 maja. jak przy trzecim razie pytaliśmy czemu inna klasa nie może zrobić, to nauczycielka powiedziała, że mamy już wprawę.
@BongoBong: To nie klimaty są mało atrakcyjne a nauczyciele mało kreatywni. Patriotyczne tematy można rozwijać w bardzo interesujący sposób. Problem w tym że w wielu szkołach akademie robi się na odwal. Nie tylko przy okazji a świąt a wszelkich uroczystości/zakończeń etc.
To nie klimaty są mało atrakcyjne a nauczyciele mało kreatywni.
Problem w tym że w wielu szkołach akademie robi się na odwal.
@PatologiiZew: w Oblęgorku mieszka 900 ludzi. Prawdopodobieństwo znalezienia uzdolnionej osoby chętnej tam pracować nie jest za duże. Analogicznie w innych małych miejscowościach.
#szkola #edukacja #nauka #polska
wiem natomiast, że w podstawówce (ta stara, 8-letnia) moja klasa miała co roku 3 maja. jak przy trzecim razie pytaliśmy czemu inna klasa nie może zrobić, to nauczycielka powiedziała, że mamy już wprawę.
@PatologiiZew: w Oblęgorku mieszka 900 ludzi. Prawdopodobieństwo znalezienia uzdolnionej osoby chętnej tam pracować nie jest za duże. Analogicznie w innych małych miejscowościach.
Przy 12:02 kekłem
Komentarz usunięty przez autora