Wpis z mikrobloga

@Ni_czas_to_ni_miejsce: @rivq: @Kazuka10: Wszyscy się mylicie, żaden z was nie ma racji otóż Spaghetti bolognese właśnie składa się z cebuli selera naciowego i właśnie marchewki ( smażonych na początku) więc nie dziwcie się tym bo to nie żadne "czyszczenie lodówki" tylko klasyczna włoska #pasta :P Nawet z dekoracją OP zachowała włoskie standardy bo tak powinno wyglądać spaghetti bolognese tzn.

makaron
sos
parmezan

@seledynowa_panienka
  • Odpowiedz
Do prawdziwego bolońskiego jak najbardziej dodaje się marchewkę (tylko nie w plastrach...) i uwaga! Seler naciowy oraz boczek wędzony. Mięso mielone wołowe, a nie wieprz. Czerwone wino etc.
  • Odpowiedz
@seledynowa_panienka: @igiproject: Jeszcze tylko zamienic ten zolty ser na parmezan i bedzie good.
No i oczywiscie makaron gotuje sie aldente a potem wrzuca do sosu i jeszcze chwile smazy. Wtedy jest caly sos idealnie rozprowadzony i nie ma suchych nitek. Polecam Robert Malkwoicz.
  • Odpowiedz
@kenzic: nie ma czegoś takiego jak temat spaghetti bolognese, spaghetti to makaron a bolognese to sos, nikt normalny tego nie łączy bo spaghetti ma za małą powierzchnię żeby się na nim utrzymał sos. O i już ataki personalne bo pajac się ogarnął, że jest w błędzie XDDD

zresztą to nie szkodzi, OPka je spaghetti z jakimś sosem więc jest OK. Z bolognese nie ma to nic wspólnego.
  • Odpowiedz