Wpis z mikrobloga

• 211
Jak chodziłem do szkoły to myślałem, że jak pójdę do pracy to będzie fajnie. Jak poszedłem do pracy to tęsknię za czasami szkolnymi ( ͡° ʖ̯ ͡°) #oswiadczenie
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AldoRaine wczoraj byłem u kumpla oglądać mecz, a że byłem jakoś 2h przed i chodziłem z jego dziewczyną do liceum to wpadliśmy na temat pt. ' Łomatko, jak ja chcę do liceum'. Obejrzeliśmy studniówkę, co się nasmialismy to nasze :D co to za fajne czasy były, leserstwo w najczystszej postaci :D
  • Odpowiedz
@AldoRaine: Podstawówki nie pamiętam za bardzo, gimnazjum było złe, natomiast liceum to faktycznie najmilszy okres w edukacji :) Są fajne wspomnienia, ale nigdy bym się w czasie nie cofnął, bo niezależność jaką daje mi praca jest bezcenna :)
  • Odpowiedz
  • 15
@AldoRaine NIGDY nie wróciłabym do licbazy albo gimbazy. Plecak ciężki, bo szafki na książki udostępnić uczniom nie można. Udawanie, że się lubi resztę klasy. Praca w grupie gdzie zawsze to ja odwalalam całą robotę. Liczba zadań domowych nieproporcjonalna do wolnego czasu w domu. Ławki niedopasowane do wzrostu. A idz pan w c--j ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@AldoRaine: @niepogadasz: no to gratulacje wyboru pracy XD jakoś mi nie tęskno to codziennego wstawania i słuchania jakiegoś p---------a. W sumie na studiach też jest p---------e, ale przyświeca mi jak i innym (pewnie i tak nie wszystkim) jakiś cel. Ale cofnąć się do szkoły XD proszę. Trzeba mieć naprawdę smutne życie/pracę
  • Odpowiedz
@AldoRaine ja wręcz przeciwnie. Praca to najlepsza rzecz ze szkół, studiów itd. Zero roboty w domu, zero stresu, płacą, normalne godziny pracy, zawsze takie same praktycznie. Jedyna wada to mało czasu wolnego, ale dzięki kasie można za to ten czas wolny wykorzystywać 10 razy ambitniej i ciekawiej.
  • Odpowiedz
wróciłbym do szkoły, gdyby nie było ocen, nauczycieli i sprawdzania obecności ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@niepogadasz: mi nigdy nie przeszkadzały te 3 rzeczy xD

Zaliczyć da się tylko słuchając kątem ucha na lekcjach, podczas gry w statki albo pisania smaków
  • Odpowiedz