Wpis z mikrobloga

Czego uzywacie do programowania w #cpp na #macbook ? Chcialem korzystac z CodeBlocksa z ktorego korzystamy ciagle na cwiczeniach na studiach, ale z niewyjasnionych przyczyn mi ciagle crashuje. Jakie lekkie IDE sciagnac?
#naukaprogramowania
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PsychoX: Mowiac IDE bardziej na mysli mialem cos co bedzie proste i lekkie jak edytor tekstowy tylko z wbudowanym compilerem, bo to co robie na studiach przynajmniej na razie to jednoklasowe programy xD

Ale sprawdzam te visualstudio
  • Odpowiedz
@PsychoX: Wiem, z tym ze nie chce mi sie za bardzo konfigurowac i sciagac compilera osobno :<

Note: The C/C++ extension does not include a C++ compiler or debugger. You will need to install these tools or use those already installed on your computer. Popular C++ compilers are MinGW for Windows, XCode for macOS, and GCC on Linux. Also make sure your compiler executable is on your platform path for
  • Odpowiedz
@Najkon: Konfiguracje robisz rzadko i nie jest skomplikowana - nawet masz poradnik. IMO najlepiej by było ( ͡ ͜ʖ ͡), ale powodzenia w szukaniu dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@PsychoX: Myslalem nad c#, skladnia nawet mi sie bardziej podoba, z tym ze java jest popularniejsza i szerzej uzywana, latwiej znalezc pierwsza prace i imo pracuje sie przy ciekawszych projektach xd
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GlenPL no już było wcześniej mówione, że nie ma wbudowanego compilera a konfiguracja czegoś takiego mnie zawsze wkurza bo co chwilę coś nie działa
  • Odpowiedz