Aktywne Wpisy
NuklearnySzpadel +272
Mój robot odkurzający właśnie popełnił rytualne sudoku. Puściłem go na łazienkę, a ten wjechał pod kibel nadziewając się wyłącznikiem. Jakież było moje zdziwienie gdy w trakcie odkurzania usłyszałem „clean up paused”, a za chwilę „turning off” XD
#robotodkurzajacy #xiaomi #sprzatanie #heheszki
#robotodkurzajacy #xiaomi #sprzatanie #heheszki
![NuklearnySzpadel - Mój robot odkurzający właśnie popełnił rytualne sudoku. Puściłem g...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/46cd79c2e80213ce885501fc742c51876e7a21debb5d6feed29a5f2d0fc375d9,w150.jpg)
źródło: IMG_9165
Pobierz![Lolenson1888](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Lolenson1888_2IG5IkJoqB,q60.jpg)
Lolenson1888 +18
Gdybyście mieli wymienić 3 największe zmarnowane talenty w XXI wieku, które śmiało miały potencjał by sięgnąć po Złotą Piłkę, to byłby to Balotelli, Pogba... i kto jeszcze? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mecz #pilkanozna
#mecz #pilkanozna
#pizza #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem
Komentarz usunięty przez moderatora
150 ml ciepłej wody
25 g świeżych drożdży lub 7 g suchych instant
1 pełna łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru
1 łyżka oliwy z oliwek
Drożdże rozpuścić w 60 ml ciepłej wody, dodać cukier i 3 łyżki mąki, odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Mąkę przesiać do miski, wymieszać z solą. Stopniowo wlewać rozczyn drożdży, oliwę i resztę ciepłej wody, sukcesywnie zagarniając mąkę
Mój szybki przepis na ciasto:
W kubku rozpuścić 25 g świeżych drożdży w 150 ml ciepłej wody.
Zagniatać z 250g mąki, łyżką oliwy, szczyptą soli.
Kulkę dzielę na 2 mniejsze, a te gdy wyrosną (szybko - ze 45 minut), to rozciągam/rozgniatam palcami (żadnego wałka!) na 2 cienkie placuszki.
Szybki sos: doprawiona passata z Lidla.
@janznetu
Nie przeszkadza wam smak drożdży? To jest jednak duża ilość, jeszcze na 500g to rozumiem, ale na 250 toż to same drożdże XD Lepiej dać mniej, postawić w cieplejsze miejsce i wychodzi zdecydowanie lepiej.
Czytaj, jak jest tak zasypana dodatkami i zalana sosami, że nie czuć ciasta XD
Smak ciasta jest istotną częścią smaku pizzy i przykrywanie to w jakikolwiek sposób jest błędem w sztuce.
Dlatego Włosi dają mało drożdży, by nie psuły smaku.
W większym naczyniu (garnek 2-3l) lub pojemnik do robota orbitalnego lub pojemnik termomixa wsyp 3 szklanki mąki - najlepiej szymanowskiej ale co kto lubi, w każdym razie typu 480 lub w okolicach.
Dodaj ze 2-3 łyżki oleju.
Gdy drożdze się uruchomią (w szklance pianka na
czytaj, jak nalozysz na ciasto jakas jałowa padlinę, to pewnie wyczujesz te drozdze.
Jeżeli Ty ich nie wyczuwasz, to masz po prostu #!$%@? kubki smakowe. Ja zawsze wyczuję.